„Școala pentru toți!” și bucuria de a ajuta copiii în desfășurarea activităților școlare

0 0

Liceul Teoretic Ion Ghica din orașul Răcari, în calitate de aplicant principal, și Primăria orașului Răcari, în calitate de partener, implementează proiectul „Școală pentru toții”, proiect finanțat prin programul ROMACT, program comun al Consiliului Europei și al Comisiei Europene.
Programul ROMACT vizează dezvoltarea capacităților la nivel local pentru integrarea rromilor. ROMACT promovează o guvernare democratică incluzivă la nivel local, asigurându-se totodată că grupurile vulnerabile, inclusiv rromii, sunt integrate ca beneficiari ai măsurilor și serviciilor furnizate de administrație.
Proiectul „Școală pentru toții” constă în identificarea copiilor din medii precare ale orașului Răcari, stabilirea unui necesar de rechizite adecvat fiecărui an de studiu pentru anul școlar 2021-2022 și repartizarea acestor rechizite către copii, alături de flyere cuprinzând informații referitoare la drepturile copilului.
Au avut loc primele întâlniri între copiii beneficari ai pachetelor cuprinzând rechizite, reprezentanții entităților care implementează proiectul și reprezentantul programului ROMACT. Școala Gimnazială Răcari, Școala Gimnazială Ghergani, Școala Colacu și grădinițele din localitățile orașului Răcari, unități generale aparținătoare de Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari, au găzduit întâlnirile menționate mai sus, iar rezultatele au constat în 106 copii din clasele 0-IV echipați cu ghiozdan și rechizite conform nivelului de studiu și 7 grupe de grădiniță echipate rechizite necesare desfășurării activităților educative (31 copii de grădiniță).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Caravana Dâmbovița Curată" continuă în județ

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a avut posibilitatea de a constata la fața locului modul în care campania „Caravana Dâmbovița Durată” continuă în județ. Astfel, în ocalitatea Cobia au sosit 1.301 pubele.„Caravana Dâmbovița Curată” este prima etapă din cadrul programului de colectare selectivă a deșeurilor din județul nostru. Până în prezent, […]