ŞCOALA GIMNAZIALA „CORESI”, DEŢINĂTOAREA A TREI TITLURI DE ŞCOALA EUROPEANA

0 0

eleviCompetiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”, lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, continuă şi în 2013, cu cea de a X-a ediţie. Se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuni-versitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. „Certificarea şcolilor cu titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide”, a menţionat Mihaela Anton, purtător de cuvânt al ISJ Dâmboviţa. Activităţile/proiectele/programele care se iau în considerare pentru această competiţie sunt cele: derulate de şcoli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European şi alte altor instituţii europene: Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii (LLP 2007-2013), eTwinning, Euroscola, Juvenes Translatores, Europa – casa noastră, Lider European etc.; derulate de şcoli în parteneriat cu ambasade, universităţi şi şcoli din Uniunea Europeană, companii europene, asociaţii profesionale europene, ONG-uri cu scop educaţional/de formare profesională care activează la nivel european etc.; finanţate din fonduri structurale, în care şcoala este aplicant sau partener.
Obiectivele competiţiei: recunoaşterea rolului pe care l-au avut şi îl au şcolile româneşti în sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, ca veritabili ambasadori ai României în Europa prin promovarea unei imagini pozitive a României şi a valorilor şcolii româneşti în spaţiul european; susţinerea dezvoltării conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii în învăţământul preuniversitar şi promovarea performanţelor, a inovaţiilor şi a dimensiunii europene în sistemul şi practicile educaţionale; stimularea cooperării între şcolile din România şi instituţii similare din ţările Uniunii Europene în vederea asigurării calităţii în educaţie; promovarea unui management instituţional centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei; promovarea experienţelor pozitive ale şcolilor implicate în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare; încurajarea utilizării rezultatelor, a produselor finale şi a schimbului de bune practici în activitatea didactică; promovarea imaginii instituţiilor de învăţământ preuniversitar cu performanţe în activitatea de cooperare europeană şi/sau în derularea de proiecte finanţate prin programe comunitare. Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 5 aprilie 2013.
În anul 2012, au participat 3 unităţi şcolare, toate 3 fiind premiate, Şcoala Coresi Târgovişte obţinând locul I pe ţară şi reconfirmată cu certificat de şcoală europeană pentru a treia oară. La nivel naţional, judeţul Dâmboviţa este singurul în care 2 unităţi şcolare au primit certificatul de 3 ori, de la lansarea competiţiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Crin Antonescu, preşedinte PNL: "Constituţia va fi revizuită pentru cetăţeanul român, nu pentru preşedintele statului sau pentru premier"

Revizuirea Constituţiei este problema numărul unu a mediului politic românesc. Conflictul de opinii şi interese politice a explodat ieri, când preşedintele PNL, Crin Antonescu, prin declaraţia sa, a scos la iveală actualele intenţii ale actualului preşedinte al statului, care se pare că a început să fie tot mai preocupat de […]