Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești- obiective prioritare pentru administrația publică din Sălcioara

Date:

La  Sălcioara, primarul Valentin Pârvu este mai hotărât ca oricând să-și ducă proiectele de dezvoltare la bun sfârșit, în ciuda constrângerilor materiale. În plus, se confruntă cu problemele ce decurg din specificul comunei, formată din opt sate aflate la  distanțe de kilometri unul de altul.  Potențial economic este redus,  investitorii sunt și ei destul de puțini, de unde și  puțini și un regres demografic semnificativ. Edilul nu face un secret din faptul că mulți tineri au ales să plece în străinătate ori să se mute la oraș  și face tot ce îi stă în putere nu numai pentru a stăvili acest fenomen dar și să ridice Sălcioara la un nivel de dezvoltare care să-i determine să revină acasă.

Știe că nimic nu se face peste noapte, că este nevoie de muncă și răbdare. Are proiecte multe, unele care vor fi finalizate în câteva luni, altele care le va duce la bun sfârșit în mandatul următor. Din prima categorie, primarul Valentin Pârvu este mulțumit că a fost deblocată situația de la noua școală gimnazială dar și că se lucrează la Căminul Cultural Ghinești.

„Sunt în derulare două investiții foarte importante. Se continuă lucrările la noua școală gimnazială. Avem asigurări că până la toamnă școala va fi dată în funcțiune și mai avem în lucru căminul cultural de la Ghinești, unde s-a lucrat foarte bine. Școala este construită cu fonduri alocate prin PNDL 2 și este prevăzută cu sală de sport, 16-17 săli de clasă și laboratoare. Am gândit să o ridicăm în satul de centru tocmai pentru a putea aduce elevii mai ușor din celelalte sate. Suntem cuprinși și în proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, cu tot ceea ce înseamnă dotări cu echipamente și materiale didactice pentru școală.

Avem  în lucru și Căminul Cultural la Ghinești. Este o construcție nouă , realizată prin Compania Națională de Investiții. Sper ca în câteva luni de zile să facem recepția”- ne-a spus edilul.

În Sălcioara mai sunt în jur de 300 de copii de vârștă școlară și preșcolară. Inițial, comuna a avut opt școli și cinci grădinițe. Erau copii mai mulți dar lucrurile s-au schimbat în timp , unitățile mici fiind închise din rațiuni economice dar și din lipsa elevilor.

„Am rămas fără copii, satele au ajuns depopulate iar noi am fost obligați să regândim toată infrastructura de educație. Și atunci am hotărât să facem o grădiniță modernă , dată în funcțiune la Mircea Vodă, unde am avut spațiu suficient. Ideal ar fi fost să le facem pe toate în satul de centru, dar nu am avut teren suficient. Pe de altă parte am dorit să facem pentru fiecare sat câte un obiectiv, să le punem oarecum în valoare. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...