Schimbări urbanistice radicale în zona str. Neagoe Basarab

Proiectul de lărgire la patru benzi a Străzii Neagoe Basarab și reamenajare a terasamentului fostei căi ferate uzinale a UPET se apropie de finalizare. Mai este de montat mobilierul stradal, iar la jumătatea lunii viitoare vor fi plantaţi arborii și arbuștii ornamentali. Detalii a prezentat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, cu prilejul ultimei vizite în teren:
„Ne aflăm pe terasamentul liniei de cale ferată din Upet, care a fost transformat în pistă pentru biciclete. De asemenea, Str. Neagoe Basarab a fost lărgită la patru benzi, fiind în momentul de față o arteră de circulație foarte utilizată, atât pentru accesul către zona Dâmbovița Mall, dar și pentru ieșirea din Aleea Trandafirilor, pentru că, din această zonă, a fost realizat un nou punct de acces către Cartierul CFR și Bulevardul Brătianu. Investițiile din această zonă nu se opresc, urmează să se construiască în imediata vecinătate și locuințe ANL, sper să se miște lucrurile mai repede și să reușim să deschidem și mai mult Cartierul Aleea Trandafirilor, în care exista până acum o singură stradă cu sens unic. Se montează mobilierul stradal – bănci și coșuri de gunoi, pentru ca de la jumătatea lunii viitoare să se planteze și arborii și arbuștii, care acum sunt în vegetație.
Încă o investiție importantă, la care lucrăm în acest moment, vizează un nou drum de acces prin incinta Upet, dinspre Bulevardul Independenței către Bulevardul Brătianu, deci legarea cen trului orașului de această zonă comercială, astfel încât să putem să asigurăm preluarea traficului rutier și din zona respectivă”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Foști elevi ai Liceului de Artă expun lucrări din mapele de admitere

Atelierul de arte (M3) din mansarda Liceului de Arte „Bălașa Doamna” găzduiește în aceste zile o expoziție cu lucrări ale câtorva din foștii elevi. ExpunLuiza Petrișor, Delia Rențea, Anastasia Stroe și Mihail Libearcă, acum studenți în primul an la secții diferite ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.Absolvenții clasei […]