Schimb de experienţă între instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri şi mascaţii de la Poliţie

0 0

politia si jandarmeriaIn baza unui raport de cooperare încheiat între Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea comandantului centrului, domnul maior Teodor Cernat şi a patru instructori, luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au avut parte de o primă introducere în domeniul trecerii operaţionale (escaladă urbană). Cu acest prilej instructorii centrului le-au prezentat materialele specifice folosite în escaladă şi alpinism, şcoala nodurilor, amaraje, tehnica rapelului, tehnici de salvare din rapel, manevre de coardă şi muflaj.
De asemenea, la această activitate au participat şi 13 stagiari ai cursului de monitor de intervenţie profesională şi trecere operaţională, cu ajutorul cărora s-a realizat prezentarea tehnicilor.
La finalul zilei de pregătire, atât luptătorii, cât şi instructorii centrului şi-au manifestat disponibilitatea pentru participarea şi pe viitor la acest gen de activităţi, ce îşi vor dovedi eficienţa pe timpul misiunilor specifice.
OBIECTIVUL GENERAL al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri îl constituie creşterea capacităţii şi disponibilităţii de acţiune în plan naţional şi internaţional a subunităţilor mobile de jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în condiţii crescute de instabilitate economică, socială, politică, etnică, culturală etc. Pentru îndeplinirea obiectivului, Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, i-au fost atribuite trei valenţe principale (misiuni internaţionale):
– Prezenţa, tot mai activă, a efectivelor Jandarmeriei Române în teatrele de operaţii (Kosovo, Afganistan etc.) impune o pregătire cât mai apropiată de realităţile operative;
– Jandarmeria Română, membră permanentă a Forţei de Jandarmerie Europeană, organizează frecvent exerciţii cu participare internaţională.
– Participarea instructorilor la stagii de pregătire internaţionale alături de alte structuri similare din alte ţării. Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri a fost înfiinţat în baza Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. I/0534 la data de 08 aprilie 2005.
07 IUNIE 2007 -ÎNFRĂŢIREA CU CENTRUL NAŢIONAL DE ANTRENAMENT AL JANDARMERIEI FRANCEZE
DIN SAINT ASTIER. Principalul
obiectiv urmărit de jandarmii români şi francezi este promovarea unor concepţii comune în domeniul ordinii publice, pedagogic, precum şi în alte domenii specifice celor două instituţii militare.
Asigurarea şi restabilirea ordinii publice, prin: – Antrenarea subunităţilor mobile de jandarmi în vederea îndeplinirii misiunilor specifice de ordine publică; – Cunoaşterea concretă a problematicii specifice pentru îndeplinirea misiunilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, prin participarea instructorilor militari la misiuni de asigurare a ordinii publice în cadrul structurilor mobile de jandarmi de pe întreg teritoriul ţării şi în mod deosebit la misiunile din municipiul Bucureşti;
– Participarea acestora în teatrele de operaţii la activităţi de pregătire şi instruire a forţelor poliţieneşti din statele respective ce urmează să se ocupe de gestionarea situaţiilor de criză.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noul preşedinte al ADI Salubritate este Corneliu Ştefan, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa, iar noul preşedinte al ADI Apă este Alexandru Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc o întâlnire a conducerii Consiliului Judeţean Dâmboviţa cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Inter-comunitară APĂ Dâmboviţa şi Asociaţiei de Dezvoltare Inter-comunitară SALUBRITATE Dâmboviţa. De asemenea, la discuţii a fost invitată şi conducerea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi […]