Scenarii noi pentru revenirea la şcoală, după Sărbătorile Pascale

Scenariile după care se va reveni la şcoală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben şi rosu au fost comasate în „scenariul doi”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
In scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toţi elevii vor putea merge la ore cu prezenţă fizică.
În scenariui 2 vor putea merge la şcoală toţi copiii de grădiniţă, plus toţi elevii din învăţământul primar şi elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de şcoli speciale. Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală elevii claselor a V-a, a Vl-a, a VlI-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a Xl-a.
Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în şcoală cu prezenţă fizică.
La întoarcerea la şcoală nu se cere testare epidemiologică dar trebuie respectate măsurile de protecţie sanitară.
CNSU a adoptat Hotărârea numărul 25, potrivit căreia Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă,cu respectarea următoarelor prevederi:
a) permiterea participării zilnice cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
b) permiterea participării zilnice cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: aproape cinci mii de persoane vaccinate în minivacanţa de Paşte

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, în perioada 01-03 mai 2021, au fost vaccinate cu prima doză 2489 persoane. Alte 2317 persoane au primit doza de rapel, ceea ce înseamnă un total de 4806 persoane vaccinate la centrele de imunizare din judeţ pe perioada minivacanţei de […]