Scafandrii de la ISU Dâmbovița desfășoară antrenamente la Constanța

1 0

Echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al Județului Dâmbovița desfășoară activități de antrenament la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța. Aceştia, timp de două săptămâni, execută scufundări reale pe timp de zi şi pe timpul nopţii, simulând misiuni de căutare, identificare, recuperare manechine şi obiecte de dimensiuni diferite.

Anual, în perioada aprilie-septembrie, scafandri execută stagiile de antrenament la Constanța. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, la adâncimi de 30 m, cu echipament specific atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald. În timpul pregătirii sunt urmărite diverse aspecte precum modalitățile de căutare-salvare, verificarea permanentă a echipamentului și siguranța scafandrului.

Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară  în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite.

Scafandri dâmbovițeni asigură misiunile de căutare-salvare în mediu acvatic din zona de competență a județului Dâmbovița, precum și în alte județe atunci când sunt solicitați.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

<strong>19 contracte de finanțare nerambursabilă  pentru proiecte depuse de asociații și ONG-uri dâmbovițene</strong>

Consiliului Județean Dâmbovița, a  semnat 19 contracte de finanțare nerambursabilă  pentru proiecte depuse de asociații și ONG-uri dâmbovițene, suma totală atribuită în cadrul acestei sesiuni se ridică la peste 430.000 de lei. Vorbim despre 7 proiecte admise privind activități sportive, valoarea totală fiind de 175.528 lei, 4 proiecte pentru tineret  în valoare de […]