Scăderea numărului de elevi determină închiderea unor şcoli

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, Emil Poamă, şi vicepreşedintelui Adrian Dragna, numărul tot mai mic de copii obligă autorităţile să procedeze la închiderea unor şcoli, în special din mediul rural. Este vorba de şcoli care vor fi desfiinţate prin comasare, de regulă cu şcolile gimnaziale din satele de centru. Din punctul de vedere al sindicatului, apar probleme generate de relocarea cadrelor didactice, chiar în situaţia în care sunt titularizate. Acestea pot fi repartizate în alte localităţi iar posturile de suplinitori se desfiinţează.
Pentru anul şcolar viitor sunt discuţii privind închiderea a cel puţin opt şcoli care, potrivit recensămintelor şcolare, nu vor mai avea numărul minim de elevi pentru a putea funcţiona conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aproape toţi banii românilor se duc pe impozite, întreţinere şi alimente

Pe parcursul ultimelor 12 luni, impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, au deţinut o pondere de 19,0% din cheltuielile totale, ridicându-se în medie la suma de 446,1 lei lunar pe o gospodărie, din care impozitul pe salariu a reprezentat 39,5% (38,8% […]