SC Ralex Pucioasa, o translaţie remarcabilă de la producţia „civilă” la echipamente de protecţie anti COVID-19 de cea mai bună calitate

0 0

Până la un punct, spunem noi de răscruce pentru întreaga ţară şi omenire, SC Ralex Pucioasa era doar o poveste de succes, ca atâtea altele, în care viziunea, munca şi determinarea personalului, începând cu managerul şi până la cel din urmă salariat, învinseseră piedicile de tot felul, într-un domeniu în care concurenţa este acerbă, vorbind aici de confecţiile textile. O societate comercială înfiinţată încă din 1992, de către Chelu Nicolae, deci o firmă cu tradiţie într-un oraş renumit cu ani în urmă nu numai pentru valenţele de staţiune balneară ci şi pentru calitatea deosebită a produselor care ieşeau pe porţile fabricilor Trainica şi Textila. De 15 ani, responsabilitatea creşterii şi îmbunătăţirii producţiei apasă pe umerii tânărului manager Răzvan Chelu, nimeni altul decât fiul celui care a pus piatra de temelie. Iar firma a excelat având ca domeniu de activitate producţia de lenjerii pentru pat ,pilote matlasate ,perne ,cuverturi, toate pentru clienţi de top precum Metro Cash&Carry Romania,Auchan Romania,Romania Hypermarche ( Cora ) ,Infinity,Concept Shop Online, ca să nominalizăm numai câţiva dintre aceştia. Totul a mers ca pe roate, cu perspective fru

moase , până la începutul lunii martie, când a început să lovească tot mai crunt criza generată de pandemia COVID-19, efectele fiind efectiv devastatoare pe mai toate palierele vieţii economice şi sociale. A fost (şi încă mai este) ceva cu totul neprevăzut, o situaţie cu care nimeni nu s-a mai confruntat şi pentru care nu existau la început reguli ori proceduri de urmat. Întregul mod de trai s-a schimbat peste noapte şi au fost prinse pe picior greşit ţări „grele” precum Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, chiar şi Germania. Laolaltă cu ele, mult mai firava viaţă socio-economică din România a fost chemată să susţină un adevărat test de supravieţuire, de adaptare din mers pentru a face faţă situaţilor nou apărute, care dau peste cap planuri, calcule, echilibrul.
Ralex Pucioasa -o poveste de succes rescrisă pe un munte de omenie

În numai câteva zile, de un dramatism extrem, societatea a trecut de la festivismul zilelor de început de primăvară la teama vecină cu panica, premergătoare unor restricţii cum nu mulţi au mai trăit vreodată. A fost decretată starea de urgenţă iar printre primele victime ale perfidului coronavirus s-au numărat cu zecile de mii întreprinderile mici şi mijlocii, care ţin practic ecomomia în funcţiune. Nu a fost însă şi cazul SC Ralex Pucioasa, unde au existat viziunea şi voinţa necesare nu numai pentru supravieţuire dar şi pentru a-i ajuta pe alţii aflaţi în mare suferinţă.
Ajunşi aici, îi dăm cuvântul managerului Răzvan Chelu:” Acum 45 de zile, când a început epidemia, am primit din ce în ce mai putine comenzi, până am ajuns să ne confruntăm cu decizia de a inchide fabrica. Au fost momente grele pentru toţi, pentru că nu este uşor să porţi responsabilitatea atâtor oameni, care au familii, copii de crescut… Am decis totuşi ca înainte de a opri producţia să încercăm să facem un bine societăţii, să ajutăm comunitatea locală şi nu numai , prin

donarea a 5000 de perne institutiilor din jude-tul nostru şi în primul rând spitalelor din prima linie”- ne-a mărturisit domnul Răzvan Chelu. Am aflat la vremea respectivă de acel gest caritabil fără precedent şi am fost la fel de plăcut surprinşi că lucrurile nu s-au oprit acolo.
Printr-o foarte bună colaborare cu primarul Constantin Ana au fost donate 5000 de masti faciale, din bumbac, locuitorilor din Pucioasa, atenţie, atunci când preţul acestor dispozitive medicale crescuse ameţitor. Pe şleau, în zile în care speculanţi nenorociţi făceau averi, Răzvan Chelu dona mii de măşti medicale şi făcea nopţi albe gândind cum să ajute şi mai mult, să menţină locurile de muncă. Dar spre norocul nostru, nu toţi sunt făcuţi din acelaşi aluat.
Şi a venit apoi continuarea firească:”Eram pe punctul de a închide fabrica atunci când managerul unui spital din zonă ne-a rugat să confecţionam combinezoane impermeabile, din ţesătura pe care o aveam pe stoc. Marfă de calitate, de la un furnizor extern care produce combinezoane pentru America, după cum am aflat mai tarziu. Şi aşa am inceput producţia în serie a combinezoanelor imper-mermeabile de unica folosinţă cât si refolosi

bile. între timp am depus documentaţia pentru avizare la Ministerul Apărării Naţionale, mai précis la Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Aparare CBRN si Ecologie , de unde am primit răspunsul foarte repede , circa 48 de ore -multumim şi pe această cale, si am primit aviz favorabil pentru ambele combinezoane.”
După acel prim impuls, fabrica s-a reprofilat rapid utilizând ca materie primă stocul de ţesătură specială primită de la furnizorul extern care se ocupa de producerea combinezoanelor pentru America. Producţia a fost repornită la Ralex Pucioasa, locul în care astăzi se fabrică combinezoane impermeabile de unică folosinţă sau refolosibile, de care spitalele din toată ţara au atâta nevoie.
Adevărate produse de top, prin prisma gradului de protecţie asigurat şi duratei îndelungate de folosinţă, sunt combine-zoanele medicale care au structura textilă alcătuită din două straturi , unul 100% poli-ester iar stratul 2 100% poliuretan.
Combinezonul fabricat la Pucioasa rezistă la peste 50 de utilizări.Acesta poate fi spălat la o temperatură de 90 de grade , poate fi sterilizat, cusăturile fiind sigilate şi lipite cu bandă. Şi încă un aspect deloc de neglijat: raportul calitate preţ, plus durata apreciabilă de utilizare, devansează net produse similare aduse cu mari cheltuieli din import. Ne permitem să adăugăm şi faptul că este datoria noastră , a tuturor, să susţinem economia locală! Comenzile pentru cei interesaţi se primesc la adresa societăţii din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa Strada Fructelor nr 1-3, sau direct la numerele de telefon 0726331071 sau 0726331072.
Cam aceasta este povestea rescrisă a SC Ralex Pucioasa, cu profesionalism, curaj şi din dorinţa de a face bine, de a ajuta comunitatea. Mulţumim în numele dâm-boviţenilor domnului Răzvan Chelu, care a ales să îşi reclădească afacerea pe un fundament de omenie, oferind în acelaşi timp un bun exemplu pentru antreprenorii aflaţi în dificultate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSP testează personalul din centrele rezidenţiale pentru vârstnici

Începând cu data de 22 aprilie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a extins acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19, a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Dâmboviţa. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei militare numărul […]