Şase şoferi, prinşi beţi la volan

0 0

In ultimele două zile poliţiştii rutieri au depistat şase bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme pe raza judeţului Dâmboviţa, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cuprinse între 0.50 şi 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.
Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.
Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
In cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
In ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consilierii judeţeni au votat al doilea cenzor la S.C. Apă Canal Dâmboviţa S.A.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 276/18.08.2016 s-a aprobat înfiinţarea S.C. Apă Canal Dâmboviţa S.A. prin reorganizarea Serviciului public judeţean de alimentare cu apă şi canalizare Dâmboviţa. Ulterior, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 303/26.09.2016 s-a aprobat actul constitutiv al S.C. Apă Canal Dâmboviţa S.A. Conform acesteia, au fost numiţi […]