Şase persoane venite din Italia, care nu au respectat izolarea, au fost amendate

La nivelul judeţului Dâmboviţa, instituţiile abilitate ţin destul de bine sub control lupta cu coronavirusul prin măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa nea mărturist că totul este sub control la nivelul judeţului, însă situaţia se poate modifica rapid de la o oră la alta. Un lucru foarte

important care contribuie la stoparea răspândirii acestui virus ţine şi de comportamentul poulaţiei. Oamenii care au călătorit în zonele afectate de acest virus trebuie să dea dovadă de maturitate, să spună adevărul şi să respecte recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).
Potrivit DSP Dâmboviţa, la data 9 martie 2020, în judeţul Dâmboviţa avem 163 de per

soane aflate în autoizolare la domiciliu sub monitorizare medicală, nici o persoană în carantină şi nici o persoană cu suspiciune sau diagnosticată cu coronavirus. Cele 163 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus.
În intervalul 28.02.9.03.2020, inspectorii sanitari, împreună cu reprezentanţii

Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, au verificat 76 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, con-statându-se că 6 dintre acestea nu au respectat măsura dispusă, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5000 şi 10000 de lei. Concret, în urma controalelor făcute de cei abilitaţi, cele şase persoane nu au fost găsite la domiciliu.
Facem precizarea că

nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, atrage pe lângă răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz.
Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rezultatele la controalele tehnice în trafic - judeţul Dâmboviţa

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului trecut, 69.130 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor inspectorii RAR au constatat că 31.607 (45,72%) dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformităţi […]