SĂRBĂTOAREA SFINŢILOR ARHANGHELI MIHAIL ŞI GAVRIIL LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Cu prilejul sărbătorii soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor^ puteri, vineri, 8 noiembrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgovişte.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Bogdan Alexandru Rotaru, pe seama Parohiei Movila, Protoieria Titu, şi pe tânărul drd. Dragne Ion, pe seama Parohiei Fierbinţi, Protoieria Găeşti, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat realitatea prezenţei şi a lucrării, nevăzute, dar sigure a Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil, precum şi a celorlalte netrupeşti puteri, accentuând slujirea lor pentru împlinirea voinţei dumnezeieşti şi în sprijinirea creaţiei lui Dumnezeu, în special a omului. Mitropolitul Nifon a vorbit şi despre necesitatea educaţiei întru bine şi a exersării virtuţilor, pentru a nu rămâne sclavi răului şi întunericului, cu această ocazie evocând principalele provocări misionare şi pastorale contemporane.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început campania de vaccinare antigripală gratuită

Campania de vaccinare se derulează şi în acest an prin intermediul cabinetelor medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor beneficia de vaccin persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu […]