SĂRBĂTOAREA SF.M.M.DIMITRIE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

0 0

Cu prilejul sărbătorii Sf. Mare Mucenic Dimitrie, sâmbătă, 26 octombrie 2019, Înaltpresfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părinte Vicar, preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgovişte, în prezenţa a numeroşi credincioşi.
Înaltul Ierarh a hirotonit, cu acest prilej, întru diacon, pe seama Catedralei din Târgovişte pe tânărul lonuţ Eusebiu Bratu, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte. În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre cinstirea sfinţilor şi rolul lor în Ortodoxie, evocând personalitatea Sf. M. M Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, şi modelul său misionar de mărturie cu propria viaţă a dreptei credinţe. Trăirea Evangheliei lui Hristos presupune angajarea pe drumul sfinţeniei, slujirea aproapelui, participarea la viaţa liturgică a Bisericii şi mărturia vieţii, pentru aprofundarea comuniunii sfinte cu Dumnezeu prin sfinţii Săi şi pentru a atrage pe cât mai mulţi la credinţă.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Armatei sărbătorită la Pădurea Paraşutiştilor din Ghimpaţi

Ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul şi jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român. 25 octombrie 2019, Pădurea […]