SĂRBĂTOAREA HRAMULUI PARACLISULUI EPARHIAL KRETZULESCU DIN TÂRGOVIŞTE

Cu prilejul sărbătorii Sf. Cuvios Antonie cel Mare, hramul Paraclisului Reşedinţei eparhiale Kretzulescu din Târgovişte, miercuri, 17 ianuarie 2018, Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a oficiat slujba Sfintei Liturghii, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi. La ceremonia liturgică, au participat ostenitori ai Centrului Eparhial, precum şi numeroşi credincioşi din Municipiul Târgovişte.
În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru diacon, pe seama parohiei Bezdead II, Protoieria Pucioasa, tânărul Laurenţiu lonuţ Călimănescu, licenţiat în teologie şi absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a prezentat personalitatea duhovnicească a Sf. Cuv. Antonie cel Mare şi importanţa sa deosebită pentru monahismul ortodox, ca de altfel, pentru întreaga creştinătate. Mesajul vieţii şi activităţii sfântului ne îndeamnă la aprofundarea sensului existenţei noastre în comuniune cu Domnul nostru lisus Hristos şi Biserica Sa cea sfântă.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "BASARAB I" al Judeţului Dâmboviţa la ora bilanţului pe anul 2017

Corpul K al Universităţii „VALAHIA” din municipiul Târgovişte a fost gazda conferinţei de presă în cadrul căreia s-a prezentat evaluarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „BASARAB I” al Judeţului Dâmboviţa pe anul 2017. Prezent la eveniment a fost colonel Cezar-Mihai DAMIAN, adjunct al inspectorului general al IGSu. Col. Raoul […]