SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ȘI PAȘTELE CATOLIC, ÎN SIGURANȚĂ, polițiștii, jandarmii și pompierii dâmbovițeni sunt la datorie 

Date:

În weekendul prilejuit de sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, poliţiştii se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În acest weekend, pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici sau din alte culte, Paștele. Astfel, pentru a petrece în condiții de siguranță, fără a fi înregistrate evenimente negative,  în perioada 7 – 10 aprilie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică.

Vor fi la datorie polițiști din structurile de ordine publică, poliție rutieră, dar și de la celelalte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Zilnic, în medie,  aproximativ 220 de poliţişti din cadrul Inspectoratului vor acţiona, la nivel județean, în special în apropierea lăcaşurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase prilejuite de Sărbătorirea Floriilor şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

Totodată, peste 130 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, în cele patru zile, polițiștii rutieri vor acționa cu 39 de aparate radar în întreg județul.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Pentru a vă bucura în linişte de sărbători, poliţiştii vă recomandă:

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În situația în care o să vă petreceți weekend-ul departe de casă, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt, polițiștii vă recomandă să nu postați pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că lipsiți de la domiciliu, întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi.

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure și nu lăsați ferestrele întredeschise.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub preșul de la uşă, într-un ghiveci din apropierea locuinţei ori în cutia poştală).

Manifestaţi prudenţă sporită faţă de necunoscuţii care sună la uşă invocând diverse pretexte (comercianţi ambulanţi, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

De asemenea, polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Jandarmii dâmbovițeni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările ocazionate de Paștele Catolic și Floriile Ortodoxe

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii dâmbovițeni se vor afla la datorie în dispozitive de patrulare adaptate pentru intervenție în cazul solicitărilor imediate la lăcașurile de cult în contextul Sărbătorilor Pascale Catolice. 

Duminică, 9 aprilie a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Floriilor la mănăstirile Dealu și Viforâta din comuna Aninoasa, Schitul Ialomicioarei din comuna Moroeni, Catedrala Mitopolitană, biserica Eroilor și biserica Sf. Voievozi Mihail și Gavril din municipiul Târgoviște. Totodată, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și la târgul tradițional de la Voinești, organizat în duminica Floriilor Ortodoxe.

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, va consta în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială, precum și desfășurarea manifestărilor publice în condiții de siguranță. 

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenilor, care vor participa la aceste manifestări, următoarele:

să respecte indicaţiile jandarmilor și ale organizatorilor pe timpul derulării evenimentelor;

– să dea dovadă de un comportament civilizat;

– să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– să acorde atenție copiilor pentru a nu se rătăci în mulțime;

– să solicite sprijinul jandarmilor aflați în misiune, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...