SĂRBĂTOAREA CINCIZECIMII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

0 0

Cu ocazia marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt, numeroşi credincioşi au participat, duminică, 27 mai 2018, la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
După aceea, Înaltul lerarh a oficiat Vecernia specială a sărbătorii Cincizecimii şi a binecuvântat frunzele de nuc, tradiţional simbol al darurilor Duhului Sfânt care s-a pogorât peste peste sfinţii apostoli şi ucenici.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat însemnătatea sărbătorii Rusaliilor, arătând că aceasta reprezintă momentul fondator, din punct de vedere văzut, al Bisericii, precum şi actul identitar al misiunii de propovăduire a Evangheliei în lume. Mitropolitul Nifon a evidenţiat rolul mântuitor al darurilor Duhului Sfânt care sfinţesc şi înnobilează omul, dezvoltându-i preocupările şi angajamentul în zidirea comunităţii bisericeşti şi în trăirea mărturisitoare a iubirii înnoitoare a Bunului Dumnezeu.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

LA TÂRGOVIŞTE S-A GONSTITUIT NOUA ADUNARE EPARHIALĂ

Sâmbătă, 26 mai 2018, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reşedinţei Mitropolitane din Târgovişte, a avut loc, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, şedinţa de constituire a noii Adunări eparhiale, mandatul 20182022, după săvârşirea slujbei de Te Deum, în Paraclisul mitropolitan Kretzulescu. Cu acest prilej, au fost […]