SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIŞTE – 2021

La Catedrala din Târgovişte, în prezenţa a numeroşi târgovişteni, miercuri, 6 ianuarie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon însoţit de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului.

La finalul sfintei slujbe, în faţa Catedralei, Înalt-preasfinţia Sa a oficiat slujba sfinţirii Aghiasmei celei
Mari, iar credincioşii prezenţi la slujbă au fost binecuvântaţi prin stropire cu această apă sfinţită. De asemenea, au primit, în sticle special îmbuteliate, Aghiasma Mare, sfinţită la slujba din Ajunul Bobotezei, din ziua de marţi, 5 ianuarie, de către Mitropolitul Nifon.
Ca de fiecare dată, au fost respectate, cu stricteţe, regulile sanitare pe timp de pandemie, atât în interiorul Catedralei, cât şi în exteriorul ei.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa, uzul liturgic şi folosul Aghiasmei celei Mari în viaţa spirituală a credincioşilor, ca mijloc de sfinţire, de binecuvântare, de alungare a puterilor potrivnice şi mărturie a milostivirii Părintelui ceresc. Sărbătoarea Botezului Domnului ne reaminteşte de importanţa filiaţiei noastre dumnezeieşti şi de puterea biruitoare a iubirii milostive a Bunului Dumnezeu care nu pregetă niciodată a lucra în vieţile şi istoria noastră. Înaltpreasfinţia sa a îndemnat pe credincioşi să întărească speranţa şi credinţa, că în curând va începe izbăvirea de suferinţele îndurate din cauza epidemiei de coron-avirus.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări

În perioada 14.01-22.01.2021, SUCURSALA DE DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE Târgovişte execută lucrări pentru prevenirea unor avarii în instalaţiile de medie şi joasă tensiune. în acest sens, va fi întreruptă energia electrică la micii consumatori şi la consumatorii casnici, în localităţile menţionate mai jos:JOI, 14.01.2021 (completare lucrări anunţate anterior pentru această […]