Şapte din opt firme de transport controlate nu respectau obligaţiile privind prevenirea îmbolnăvirilor cu sars-cov-2

Adrian NĂSTASE

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acţiuni de inspecţie la opt societăţi comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă şi retur, în vederea verificării implementării măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2.
Au fost inspectate mai multe mijloace de transport auto care aparţin unor operatori din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov, iar în majoritatea cazurilor s-a constatat că nu sunt respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii numărul 829/2020 şi anume: – nu se asigură izolarea conducătorului auto

faţă de călători;

  • nu se efectuează operaţiuni de curăţare şi dezinfectare a mijloacelor de transport înaintea fiecărei curse;
  • unele mijloace de transport nu au în dotare dispensere cu dezinfectant pentru mâini;
  • nu s-a putut face dovada avizelor sanitare de plasare pe piaţă a unor produse biocide TP1, puse la dispoziţia călătorilor pentru dez-infecţia mâinilor.
    Pentru nerespectarea măsurilor special instituite în situaţii epidemiologice deosebite, personalul împuternicit din cadrul D.S.P. Dâmboviţa a aplicat şapte sancţiuni contravenţionale conform H.G. 857/2011, art. 30, lit. (h), în valoare totală de 65000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

5200 de absolvenţi sunt aşteptaţi să participe la pregătirea pentru examenele naţionale

Toţi inspectorii şcolari din Dâmboviţa sunt angrenaţi în acţiunea de pregătire şi verificare a şcolilor în care vor avea loc, începând de marţea viitoare, sesiuni de pregătire pentru elevii absolvenţi, care vor susţine examenele naţionale, a precizat într-o conferinţă de presă inspectorul şcolar general Sorin Ion. Sunt verificate existenţa materialelor […]