ŞAPTE CONTRACTE DE FINANŢARE PENTRU PNDL 2 AU FOST SEMNATE DE CJ DÂMBOVIŢA

Urmare a sumelor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru obiectivele de investiţii cuprinse în cea de-a Il-a etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD) a fost preocupat de implementarea cu succes a proiectelor finanţate la nivelul judeţului Dâmboviţa. În acest sens, astăzi, 25 august 2017, au fost semnate 7 din cele 21 de contracte de finanţare aprobate la nivelul CJD, urmând ca luni, 28 august 2017, să fie date ordinele de începere a lucrărilor pentru 6 din cele 7 proiecte în cauză.
Menţionăm că cele 7 contracte de finanţare mai sus-amintite vizează domeniul infrastructurii rutiere şi presupun următoarele lucrări:
– Modernizare DJ 702 F, Puntea de Greci – Răscăeţi -limită judeţ Argeş, suma alocată fiind de 7.478.754 lei; – Îmbrăcăminte bituminoasă uşoară pe DJ 711A, sector Săbieşti – Colacu – sector Ghergani – Lunguleţu, suma alocată fiind de 5.419.762 lei;
– Modernizare DJ 401 A Crovu
– Brâncoveanu – Miuleşti -Tomşani, suma alocată fiind de 938.345 lei;
– Modernizare DJ 710, Bezdead – Costişata – limită jude] Prahova, suma alocată fiind de 6.450.318 lei;
– Reabilitare DJ 710 A, Moreni
– I.L. Caragiale, suma alocată fiind de 7.318.475 lei;
– Reabilitare DJ 720 A, Bucşani – Mărceşti (sector Zimbrărie – intersecţie cu DC 28), suma alocată fiind de 1.434.933
lei;
– Pod peste Sabar pe DJ 401 A la Odobeşti, suma alocată fiind
de 2.508.201 lei .
Pentru ultimul obiectiv de investiţii amintit a fost semnat contractul de finanţare, urmând ca, în perioada imediat următoare, să fie iniţiată procedura de achiziţie publică.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, va continua demersurile necesare implementării în bune condiţii şi a celorlalte obiective de investiţii incluse pe lista de finanţare a MDRAPFE.
Potrivit finanţărilor alocate de MDRAPFE în cadrul PNDL II, judeţului Dâmboviţa i-au fost aprobate la finanţare 246 de obiective de investiţii pentru 85 de localităţi, din care 86 sunt proiecte privind infrastructura rutieră, astfel: 66 de proiecte în 60 de localităţi (poduri, podeţe, drumuri locale şi comunale) şi 20 de proiecte la nivelul întregului judeţ (drumuri judeţene).
Întreaga sumă alocată judeţului Dâmboviţa în cadrul PNDL II, pentru cele 246 de obiective de investiţii, este de 747.745.132,34 lei.
Avem convingerea că, prin realizarea acestor investiţii, judeţul Dâmboviţa va cunoaşte o dezvoltare socio-economică importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşcolarii din satul Petreşti, comuna Corbii Mari, vor fi primiţi în grădiniţă nouă, pe 11 septembrie

Vacanţa de vară e pe sfârşite aşa că se fac deja pregătiri pentru noul an şcolar. Dacă părinţii şi copiii au pornit deja în căutarea rechizitelor, la şcoli şi grădiniţe se lucrează la foc continuu pentru ca totul să fie în ordine în 11 septembrie. Preşcolarii din satul Petreşti, comuna […]