Şapte bebeluşi şi doi adolescenţi bolnavi abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din Dâmboviţa

protectia copiluluiNouă copii, şapte bebeluşi şi doi adolescenţi bolnavi au fost abandonaţi de familii, în ultimele trei luni, în spitalele din judeţul Dâmboviţa, aceştia fiind preluaţi în sistemul de protecţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Şapte dintre cei în cauză au fost lăsaţi în spital încă de la naştere, mamele motivând fie lipsa posibilităţii de a-i creşte, fie refuzul taţilor de a-i accepta, iar în prezent sunt îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti.
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa spun că în ultimele trei luni ale anului 2013 au fost două cazuri de adolescenţi unul de 13, celălat de 14 ani abandonaţi pe motiv că sunt bolnavi, familiile acestora invocând faptul că nu mai pot avea grijă de ei. Copiii suferă de epilepsie şi tulburări de comportament şi au fost preluaţi în centre de îngrijire pentru persoane cu handicap sever, unde familiile îi vizitează periodic. Alţi şapte copii, abandonaţi la naştere în spital sunt acum îngrijiţi de asistenţi maternali profesionişti.
în judeţul Dâmboviţa sunt în acest moment peste 1.300 de copii abandonaţi de părinţi care sunt ingrijiţi de asistenţi maternali profesionişti, rude sau în centre de tip rezidenţial. Astfel, în cazul a 1.105 micuţi, Protectia Copilului a decis plasament de tip familial, 630 fiind crescuţi de 331 de asistenţi maternali profesionişti, iar 475 de au fost preluaţi de rude, în timp ce 232 de copii, majoritatea cu vârste mari sunt acum în centrele de tip rezidenţial ale Protecţiei Copilului şi ale ONG-urilor de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. A derapat şi a ieşit cu maşina în decor, în Masivul Montan Bucegi. A fost nevoie de sprijinul jandarmilor montani

Chiar dacă nu a nins de săptămâni bune în zona montană Padina-Peştera, în unele zone, pe DJ 714 Sanatoriul Moroeni-Padina-Peştera, temperaturile scăzute de peste noapte au transformat drumul în capcane pentru şoferii neatenţi, adică există mici porţiuni de gheată unde autoturismul poate scăpa de sub control. Chiar dacă dru-marii acţionează […]