Săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlinește termenul pentru  depunerea Declaraţiei Unice (DU) 

Date:

Este vorba  despre declarația privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212). 

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere,  venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări  sociale de sănătate.

Recomandăm ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;

– prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, DU se poate depune și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire. 

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

 – apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor –   Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

 – prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...