Săptămâna verde” cu pompierii dâmbovițeni 

Date:

 ”Săptămâna verde” a debutat  la I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA cu vizita celor aproximativ 40 de preșcolari și elevi dâmboviţeni, însoțiți de dascălii care îi păstoresc, de la Școala Gimnazială Ocnița și Grădinița Băleni, în cadrul programului “ŞCOALA VERDE”.

 Pe  o vreme ploiasă și rece, garajul Detașamentului de Pompieri Târgoviște s-a transformat în expoziție de tehnică și echipamente utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, aceștia primind informaţii despre misiunile pompierilor şi câteva sfaturi pentru prevenirea incendiilor.

 La plecare, vizitatorii  au primit diverse materiale informative (pliante, flyere, afișe) care conţin măsuri preventive şi modul de acţiune în diferite situaţii de urgenţă, precum şi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale de informare “Nu tremur la cutremur” şi “R.I.S.C.”. 

O săptămână pe an, cu siguranță, nu este suficientă, dar reprezintă un punct de pornire și capătă valoare pentru viitor deoarece principalul beneficiu este legat de „expunerea” copiilor la experiențe noi, de trezirea motivației și a plăcerii de a descoperi lucruri, și de ce nu, chiar de a alege o meserie, devenind eficient prin însăși aplecarea către individualitatea fiecarui elev în parte. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...