ȘANSĂ PENTRU MICII BASCHETBALIȘTI DÂMBOVIȚENI

Mihai ROŞOIU
0 0

Federația Română de Baschet organizează, în perioada 3-10 septembrie, în municipiul Ploiești, Programul Național de Selecție pentru sportivii din categoria de vârstă U14, masculin și feminin (născuţi 2008).
Prima acțiune de selecție „Trial U14”, la care vor participa peste 160 de sportivi și sportive propuși de cluburile din întreaga țară la care sunt legimitați, va avea loc în perioada 3-5 septembrie. Cea de-a doua acțiune, de pregătire, este programată pentru perioada 6-10 septembrie,

tot în municipiul Ploiești, cu sportivii și sportivele care urmează să fie selecționați în urma antrenamentelor și testelor din prima acțiune.
Selecția națională dedicată tinerilor sportivi U14 (născuți 2008) va debuta în acest final de săptămână cu o primă fază, „Trial U14”, municipiul Ploiești urmând să găzduiască, în perioada 3-5 septembrie 2021, antrenamente și teste la care vor participa peste 160 de baschetbaliști din întreaga țară (96 la masculin + 68 la feminin). La acțiunea de „Trial U14” participă toți sportivii care au fost propuși de către structurile sportive din întreaga țară la care aceștia sunt legitimați. Urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții cluburilor cu echipe U13 și U14 și având în vedere faptul că suntem încă în perioada de vacanță, dar și că unele echipe sunt în pregătire pentru participare în competiții internaționale, la acest prim trial de selecție au fost acceptate și câteva excepții. In acest sens, la feminin au fost propuse de cluburi și înscrise pentru selecție și unele sportive născute 2009. Antrenamentele se vor desfășura în aer liber, pe terenurile din incinta Parcului Municipal Vest din Ploiești, iar în cazul în care vremea devine nefavorabilă desfășurării activității baschetbalistice, acțiunea de selecție și pregătire se mută în sălile de sport din apropiere.
In urma acțiunii de selecție „Trial U14”, va avea loc o altă fază, de pregătire a sportivilor selecționați (48 la masculin + 48 la feminin), care va avea loc, în perioada 6-10 septembrie 2021, tot în municipiul Ploiești. Colectivul tehnic al stagiului de selecție și pregătire este format din invitați din străinătate, în frunte cu renumitul lector FIBA din cadrul FECC, Nenad Trunic, dar și cu antrenorul grec Molyvdas Athanasios, precum și din antrenori români cu rezultate deosebite la această categorie de vârstă.
Totodată, Federația Română de Baschet vă informează că Programul Național de Selecție U14 este un proces continuu, următoarea acțiune fiind programată pentru luna octombrie 2021, într-o locație ce va fi anunțată ulterior. La această nouă acțiune urmează să participe și sportivii care nu au reușit, din motive obiective, să fie prezenți la prima fază din septembrie. De altfel, obiectivul principal al Programului Național de Selecție U14 este acela de a constitui loturile naționale juvenile din jucători pregătiți după o linie metodică unitară, pe diferite categorii valorice, acordând în acest fel șansa tuturor sportivilor talentați, muncitori și ambițioși să evolueze pentru culorile României în competițiile internaționale.
Toate cheltuielile de cazare și masă pentru participanți vor fi acoperite de către Federația Română de Baschet iar cu sprijinul partenerului SIRMA va fi asigurată și apa necesară la antrenamente pentru toți sportivii. Pe această cale, Federația Română de Baschet adresează mulțumiri „partenerului de hidratare” SIRMA, reprezentată prin patronul acesteia, domnul Oner Orhan.
Participanții vor fi cazați la Hotelul Central din Ploiești, iar pe întreaga durată a evenimentului vor fi respectate toate normele legale de prevenire și combatere a virusului Sars Cov-2.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Euro a crescut într-un an cu 9,5 bani

Radu GEORGESCUÎn urmă cu un an, BNR stabilea un curs de 4,8393 lei/euro iar analiștii care răspundeau la un sondaj al CFA România anticipau o valoare medie de 4,9022 lei/euro pentru septembrie 2021.Prima ședință din septembrie 2021 a găsit euro cu o medie de 4,9345 lei, într-o ședință în care […]