SĂNDOI VREA VAR

Mihai ROŞOIU

Emil Săndoi, antrenorul în vârstă de 55 de ani al Chindiei Târgovişte, cere de urgenţă implementarea sistemului VAR în Liga 1 şi îl contrazice pe Mircea Lucescu (75 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev.
„Prea multe întreruperi, jucăm câte 100 de minute, nu mai e fotbal”, a protestat Mircea Lucescu, la un meci din campionatul Turciei.
Majoritatea antrenorilor din Liga 1 şi-au exprimat dorinţa ca arbitrajul video să fie implementat şi în România, iar Emil Săndoi susţine în continuare că fotbalul nostru are nevoie de aşa ceva.
„Să băgăm VAR! Mai erau unii care criticau atunci când a apărut VAR-ul că se pierde frumuseţea. Păi, cum să se piardă? Măcar în momentul ăla ştii că nu a greşit altcineva, ci a fost vorba de erorile jucătorilor echipei tale. Să se întroducă cât mai repede că e clar că avem nevoie de aşa ceva.
Se fac greşeli multe, nu ştiu care este explicaţia, este o presiune şi la ei. Totul se derulează într-o fracţiune de secundă. Este normal să greşească şi de asta a fost inventat VAR-ul.
Pentru că oricine poate să greşească, e vorba de mai mulţi oameni care analizează faza respectivă şi unde sunt mai mulţi greşelile sunt mai puţine, e clar”, a spus Emil Săndoi, potrivit Realitatea Sportivă.
După ce arbitrii din Liga 1 au efectuat testele fizice pentru reluarea campionatului, centralul Radu Petrescu a explicat de ce le va fi util arbitrilor acest sistem VAR, iar Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a anunţat că aceştia vor avea însă nevoie de aproximativ opt luni de pregătire practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cupa se joacă tot sub formă de turneu

Aşa cum am mai anunţat, Federaţia Română de Volei păstrează noua formulă de disputare pentru Diviziile A1 masculin şi feminin, sub formă de turnee, şi pentru Cupa României. Dată fiind situaţia sanitară din România, sistemul este adoptat pentru a se limita infectarea cu coronavirus.Tragerea la sorţi din vara anului trecut […]