Sănătatea – o componentă majoră a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă a fost tema conferinţei de presă de astăzi a PNL Dâmboviţa, la care au participat preşedintele Virgil Guran, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, dr. Lavinia lonescu şi secretarul general Gabriel Plăiaşu, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor.
„Sunt 30 de miliarde de euro alocate prin mecanismul de redresare şi rezilienţă şi mai sunt încă 50 de miliarde.
Deci, în total, să se înţeleagă, sunt 80 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027. Aceştia sunt banii care vor fi investiţi în România din fonduri europene, pentru echilibrare şi dezvoltare. Sunt mai multe capitole în care se va investi, sănătate, educaţie, energie, transporturi, digitalizare”, a spus preşedintele Virgil Guran.
Despre capitolul „Sănătate”, a venit cu detalii dr. Lavinia lonescu, vicepreşedinte PNL Dâmboviţa:
„Pentru ca să avem un sistem sanitar rezilient, avem nevoie să ne ocupăm de toate cele trei componente. Şi avem măsuri pentru satisfacţia pacientului, pentru creşterea calităţii actului medical. Vorbim apoi de măsuri care oferă un pachet motivant pentru personalul medical. Este foarte important să avem medici şi personal specializat. Nu în ultimul rând este importantă asigurarea infrastructurii, pentru că un act medical de calitate are nevoie de o infrastructură modernă.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Burleanu vrea la UEFA

Consiliul FIFA este condus de preşedintele forului mondial, Gianni Infantino, şi este alcătuit din 36 de reprezentanţi ai confederaţiilor continentale.Răzvan Burleanu candidează pentru un mandat de 4 ani în cadrul celei mai importante organizaţii fotbalistice internaţionale iar obţinerea acestuia aduce şi poziţia de membru al Comitetului Executiv UEFA. Candidatura este […]