Sănătatea dâmboviţenilor rămâne o prioritate pentru conducerea CJ Dâmboviţa

Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, un nou container special a intrat în dotarea Spitalului Municipal Moreni pentru triajul epidemiologie al pacienţilor suspecţi de COVID-19. Investiţia, în valoare de aproximativ 335.000 lei, va veni în sprijinul personalului medical şi va spori gradul de confort al pacienţilor, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada sezonului rece.
Construcţiile modulare, cu o suprafaţă de 160 mp, sunt prevăzute cu instalaţie de încălzire, aer condiţionat, grup sanitar şi sunt dotate cu aparatură şi mobilier, necesare realizării în bune condiţii a actului medical.
Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, însoţit de vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, şi de primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a efectuat o vizită la sediul unităţii medicale, pentru a analiza modul în care a fost organizat circuitul pacienţilor şi al suspecţilor de Covid-19. Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a precizat că noile dotări vor fi de mare ajutor pentru personalul medical şi vor asigura într-o mai bună măsură respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, preşedintele Corneliu Ştefan a transmis că domeniul sanitar este unul prioritar pentru administraţia judeţeană şi, în continuare, va întreprinde toate demersurile necesare pentru a oferi dâmboviţenilor un act medical de calitate. Reamintim faptul că, la sfârşitul lunii noiembrie a anului 2020, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a asigurat finanţare Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în vederea achiziţionării altor trei ansambluri modulare, amplasate în incinta sediului central al SJUT, la Ambulatoriul de specialitate, în Policlinică, la Unitatea Primiri Urgenţe şi la Secţia de Boli Infecţioase, în care se face triajul şi controlul pacienţilor suspecţi de COVID-19 şi, de asemenea, o astfel de construcţie modulară a intrat în dotarea Spitalului din oraşul Titu, la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Persoanele care au făcut şi a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

Persoanele care sosesc în România din zone de risc nu mai trebuie să stea în carantină dacă au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin 10 zile înainte de a intra în ţară, potrivit unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de luni.Pentru a evita carantina, […]