Salvamontiştii dâmboviţeni au acordat sprijinul unui turist lovit de cal

În urma unui apel telefonic primit de salvamontioştii dâmboviţeni, s-a solicitat intervenţia în sprijinul unui turist aflat pe platoul Padina, mai exact în apropierea Centrului Naţional Salvamont.
O echipă formată din nouă salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Peştera din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost mobilizată ajungând la victimă în aproximativ 7 minute.
La faţa locului se află o persoană în vârstă de 64 ani din municipiul Bucureşti, semi-conştienţă cu un traumatist cranio-cerebral, o plagă hemoragică la arcada sprâncenoasă stânga şi multiple plăgi şi escoriaţii la nivelul membrelor suprioare şi inferioare survenite în urma unui accident cauzat de un cal.
După o evaluare amănunţită făcută de către medicul echipei, s-a constatat că victima avea saturaţia de oxigen sub 90%, multiple episoade de amnezie şi confuzie fapt pentru care am hotărât transportarea de urgenţă cu autovehiculul din dotare la Baza Salvamont Salvaspeo Peştera, acesta din urmă fiind imobilizat şi stabilizat administrândui-se oxigen şi substanţe medicamentoase pe cale intra-venoasă.
în tot acest timp au fost solicitate două ambulanţe, un echipaj SMURD de la Fieni şi un echipaj SAJ
cu medic de la Târgovişte, ora fiind mult prea târzie pentru solicitarea elicopterului.
Pacientul stabil hemodinamic, a fost predat primei ambulanţe sosite (SMURD) iar mai apoi predat ambulanţei SAJ venită în sprijin la locul de întâlnire în zona Cheilor Coteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se face cadastru gratuit la Gura Foii, în Tarlaua 23, în parcela 470, 471 şi 475

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dâmboviţa a încheiat contracte de finanţare cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ, printre care şi comuna Gura Foii pentru realizarea lucrărilor de cadastru general în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). Deţinătorii de terenuri nu plătesc nici […]