Salvamont Dâmbovița a salvat  doi turiști aflați în dificultate,  în Munții Bucegi

Date:

 Salvamont Dâmbovița a fost solicitat să intervină în sprijinul unui grup de șapte turiști aflați în Seaua Bătrână, la o altitudine de 2000 de metri. Situația de urgență a fost determinată de epuizarea fizică și starea ușor hipotermică a două persoane din cadrul grupului, care se aflau în imposibilitatea de a se deplasa.

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, caracterizate de temperaturi scăzute și vânt puternic, echipa de intervenție a acționat prompt pentru acordarea primului ajutor și transportarea celor două victime la Baza Pestera.

Prima echipă de răspuns, formată din doi salvatori montani echipați cu un ATV dotat cu senile, a pornit rapid către locul indicat de către turiști, selectând cel mai eficient traseu disponibil. Cu toate dificultățile întâmpinate pe parcursul intervenției, inclusiv stratul dens de zăpadă și condițiile meteorologice severe, membrii echipei au ajuns la locul incidentului în jurul orei 18:35.

O a doua echipă de salvare, compusă din trei membri, a preluat restul grupului și i-a însoțit pe aceștia până la Baza Pestera, unde toți turiștii au fost aduși în siguranță.

Operațiunea de salvare s-a încheiat la ora 21:30, când grupul de turiști împreună cu membrii Salvamont au coborât de pe munte și au fost transferați la o unitate de cazare. Este important de menționat că toți turiștii se află acum în afara oricărui pericol și urmează să-și continue călătoria către casă în cursul zilei de astăzi.

Pentru a preveni situații similare și pentru a beneficia de suportul specializat al Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, turiștii sunt încurajați să se informeze cu privire la starea traseelor și condițiile meteorologice la punctele Salvamont sau prin contact telefonic.

Numere de telefon utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

În situații de urgență sau incertitudine în munții județului Dâmbovița, solicitați cu încredere sprijinul profesionist al Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...