Salvamont a lansat noua versiune a aplicației de mobil, disponibilă în acest moment pentru terminalele Android

0 0

Salvamont România a aniversat 52 de ani de activitate prin lansarea unei noi versiuni a
aplicației de
mobil, disponibilă în acest moment pentru terminalele Android. Aceasta cuprinde o rubrică de informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.
Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.
Pentru a marca această dată, Salvamont a anunțat o nouă versiune a aplicației sale de mobil, dezvoltată împreună cu partenerul său de tehnologie, Vodafone România.
În cazul unei situații de urgență, utilizatorii au la dispoziție butonul SOS, prin care transmit un semnal de alarmă unui dispecerat Salvamont din zona în care se află. Pe baza acestui semnal se fac localizarea și intervenția. Sistemul este unul automat și, odată pornit, permite localizarea inclusiv a turiștilor aflați în mișcare, traseul parcurs și poziția curentă fiind vizibile în dispeceratul de comandă Salvamont.

Prin accesarea rubricii „Întreabă”, utilizatorii pot intra în contact direct cu un reprezentant local pentru a primi răspunsuri legate de condițiile montane, ghidare, starea versanților sau riscul de avalanșă sau practicabilitatea traseelor.
„Salvamont se mândrește cu peste 100.000 de intervenții de succes și peste 250.000 de apeluri preluate doar în ultimii 10 ani, cu un serviciu de dispecerat disponibil 24/7, dar și cu o versiune nouă, mai intuitivă și mai ușor de folosit, pusă la dispoziția iubitorilor de natură și de trasee montane. Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în cazuri, puține are rol decisiv în salvarea de vieți. Ne bucurăm să avem un partener precum Vodafone România, alături de care vom continua să dezvoltăm proiecte în beneficiul iubitorilor muntelui”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România. Noua versiune a aplicației mobile Salvamont urmează să fie lansată și pentru iOS.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviște: Încă un proiect pentru zona centrală - drum de legătură între bulevardele Independenței și I.C. Brătianu

Într-o declarație de dată recentă, privind reame-najarea urbanistică a zonei centrale a Municipiului Târgoviște, primarul Cristian Stan a spus că, la această dată „este în evaluare terenul UPET care face obiectul schimbului de terenuri dintre Primăria Municipiului Târgoviște și SC UPET SA, urmând ca Primăria să acorde teren undeva în […]