Să evităm riscul provocat de caniculă

Având in vedere ca prognoza meteorologică indica creşterea temperaturilor şi în corelaţie cu creşterea nivelului umidităţii atmosferice ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vin cu o serie de sfaturi pentru conducătorii auto.
Planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10:00-18:00.
Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.
Atunci când în calitate de pasageri în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.
Evitarea efectuării depăşirilor neregulamentare.

Este interzisă conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Portul obligatoriu al centurii de siguranţă pentru toţi ocupanţii autovehiculelor, precum şi utilizarea sistemelor de retenţie pentru copii.
Respectarea în totalitate a semnalelor şi indicaţiilor poliţiştilor, pentru devierea traficului rutier, în contextul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră poate dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finanţări nerambursabile pentru 12 proiecte în domeniile sport, educaţie civică, social şi tineret

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a semnat în sala Vlad Ţepeş a instituţiei, 12 contracte pentru proiectele declarate admise la finanţare nerambursabilă din bugetul judeţului Dâmboviţa.Bugetul total alocat pentru sesiunea I 2021 a fost de 400.000 lei. Pe domenii, el a fost repartizat astfel: sport (180.000 lei), educaţie civică […]