SĂ CUNOAŞTEM REGULAMENTUL

S.A.
0 0

sportARTICOLUL 34 -CAMPIONATELE DE JUNIORI
1. Competenţa organizării campionatelor naţionale ale juniorilor A şi B revine FRF care stabileşte formula de organizare, sistemul de desfăşurare a acestora, categoriile de vârstă şi programarea jocurilor, stabilind componenţa seriilor pe baza criteriului geografic.
2. Anual, se elaborează regulamentul campionatelor şi programul jocurilor care se transmit AJF/AMFB şi cluburilor participante.
3.1 Pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligaţii:
a) cluburile din Liga I şi a 2-a: să participe la campionatele de juniori A, B, C, D şi E (minim 5 echipe);
b) cluburile din Liga a 3-a: să participe în campionatele de juniori C, D şi E (minim 3 echipe), în caz contrar echipa de seniori urmând a fi penalizată cu 9 puncte în campionatul Ligii a 3-a.
c) cluburile din Liga a 4-a: să participe cu cel puţin o echipă în campionatele de juniori.
3.2 AJF/AMFB sunt obligate să comunice Serviciului competiţii juniori din cadrul FRF, în termen de maxim 30 de zile de la începerea competiţiilor, situaţia participării cluburilor din Liga I, a 2-a şi a 3-a în campionatele de juniori C, D şi E, organizate la nivel judeţean/municipal, în vederea aplicării măsurilor regulamentare.
4.1. Echipele care se clasează pe primul loc la sfârşitul campionatului vor primi titlul de campioană naţională de juniori A, A1, si B, respectiv, de câştigătoare a campionatului de juniori A – judeţean, C, D sau E.
4.2. Echipele de juniori A – judeţean, C, D şi E, câştigătoare ale campionatelor judeţene respective sunt obligate să participe la etapele superioare organizate de FRF în colaborare cu AJF/AMFB, în caz contrar urmând să fie sancţionate cu o penalitate sportivă de 4.000 – 7.000 lei. 5. Jucătorii juniori suspendaţi pentru eliminare nu au drept de joc în nicio competiţie oficială de seniori sau juniori, până la executarea completă a sancţiunii. Se iau în calculul executării sancţiunii numai etapele din cadrul competiţiei (de seniori sau de juniori) în care jucătorul junior a săvârşit abaterea în urma căreia a fost sancţionat. Jucătorii juniori suspendaţi pentru eliminare, care devin seniori în următorul an competiţional, vor executa etapele de suspendare neefectuate în campionatul de seniori la care participă echipa clubului la care sunt legitimaţi.
6. AJF/AMFB pot organiza şi alte competiţii pentru copii şi juniori pe care le consideră utile în vederea dezvoltării activităţii fotbalistice din judeţul/municipiul respectiv.
7. Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, poate organiza campionate şcolare de nivel judeţean şi naţional, pe categorii de vârstă şi sex, pe baza unui protocol de parteneriat, încheiat anual între cele două părţi.
8. Pentru a participa la jocurile oficiale din campionatele naţionale ale juniorilor A,A1, B, C, D şi E, jucătorii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să fie legitimaţi pentru echipa clubului respectiv cu drept de joc, potrivit prevederilor cuprinse în regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal;
b) să se încadreze în limitele de vârstă stabilite prin regulamentele competiţiilor, respectiv:
– juniori A: sub 19 ani;
– juniori A 1: sub 18 ani;
– juniori B: sub 17 ani;
– juniori C: sub 15 ani;
– juniori D: sub 13 ani;
– juniori E: sub 11 ani.
Se ia în calcul vârsta jucătorilor la începerea fiecărei ediţii a campionatelor. c) să se prezinte la jocuri cu carnetul de legitimare şi cartea de identitate sau paşaportul, în original; pentru juniorii D şi E – cu carnetul de legitimare şi certificatul de naştere, în original, sau copie legalizată.
9. În cazul jucătorilor juniori care participă atât la competiţiile organizate de FRF, cât şi la cele organizate de LPF şi/sau AJF/AMFB, pentru exercitarea dreptului de joc al acestora este necesară, între altele, viza anuală acordată de forul competent să organizeze fiecare dintre competiţiile la care jucătorii juniori respectivi participă. În aceste cazuri, taxa de viză anuală se achită numai la FRF, iar LPF/AJF/AMFB vor acorda viza anuală, pentru jucătorii juniori respectivi, la cerere, pe baza vizei FRF, obţinută în prealabil. Pentru jucătorii juniori aflaţi într-o asemenea situaţie, LPF/AJF/AMFB vor ţine în evidenţă o fotocopie a fişelor personale ale acestora.
ARTICOLUL 35 -CAMPIONATE JUDEŢENE
1. Anual, în fiecare judeţ se organizează campionatul Ligii a 4-a, campionatele de juniori A – judeţean, juniori C, D, E şi copii.
2. Campionatul Ligii a 4-a se organizează de către AJF/AMFB pe baza prezentului regulament, după cum urmează: a) în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti se organizează campionatul Ligii a 4-a, în serii de minim 12 echipe, în funcţie de situaţia valorică a echipelor din judeţul respectiv;
b) programul turului şi returului va fi astfel alcătuit, încât faza judeţeană să se încheie la datele stabilite anual de FRF;
c) în funcţie de sistemul competiţional, câştigătoarele seriilor Ligii a 4-a participă la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Au drept de joc în jocurile de baraj, jucătorii legitimaţi sau transferaţi cu cel puţin şase etape înainte de terminarea returului campionatului Ligii a
4-a;
d) din Liga a 4-a va retrograda anual numărul de echipe stabilit de AJF/AMFB, după caz.
3. In campionatul de juniori A – judeţean au drept de joc jucătorii juniori sub 19 ani care participă exclusiv în acest campionat. 4. Pe lângă campionatele judeţene de fotbal, în scopul angrenării echipelor într-o activitate continuă şi organizată, AJF/AMFB pot organiza şi alte competiţii la nivel municipal, orăşenesc sau pe zone geografice, cu drept de promovare în campionatele judeţene respective.
5. AJF/AMFB sunt obligate să transmită FRF, după omologarea rezultatelor, până cel mai târziu la data de 5 iunie a fiecărui an, clasamentele finale ale Ligii a 4-a şi ale campionatelor de juniori A -judeţean,C, D şi E.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. La Bucşani a fost inaugurată cea mai modernă seră de trandafiri din România

Sâmbătă, în comuna dâm-boviţeană Bucşani, satul Răţoaia, a fost inagurată o seră de trandafiri. Este o investiţie privată în valoare de 1,3 milioane de euro, care reprezintă în opinia autorităţilor locale şi judeţene o mare realizare. Sera se întinde pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi şi sunt […]