S.O.S. GAZ METAN FINTA!

S.A.
0 0

sportCea mai veche echipă de fotbal, în activitate, din DÂMBOVIŢA este, fără îndoială, GAZ METAN FINTA.
A luat fiinţă prin anii 1957, pe când în zonă existau schelele de petrol şi gaze
„astra; română.
încă de atunci fintenii au avut echipă de fotbal înscrisă în competiţiile care se organizau la vremea respectivă.
Parcurgând timpul, la FINTA. sportul rege era cel ce ocupa timpul tinerilor din localitate la sfârşit de săptămână.
GAZ METAN a evoluat
în toate cele trei categorii valorice, luând-o de la PROMOŢIE la divizia D (seria I). S-a numit la un moment dat „TRICOLORUL” FINTA, având uneori chiar două echipe înscrise în competiţiile judeţene. Participarea şi evoluţia echipei erau în funcţie de cel ce conducea comuna, de partidul de la putere.
Până în 1989, nu s-a pus problema participării echipei în campionat. Pe atunci existau de toate, şi bani, şi maşini, şi jucători, şi chiar „sarcina de partid”…
Să nu uităm că, de la GAZ METAN. au plecat mulţi fotbalişti spre ligile naţionale. Toată lumea ştie că cel mai mare sportiv ce a reprezentat cu cinste comuna FINTA este IRINEL MANEA, care, şi la 47 de ani, încă mai apare pe terenul de fotbal în meciuri oficiale. IRINEL MANEA a jucat 7-8 ani la PETROLUL PLOIEŞTI, în divizia A, fiind şi căpitanul echipei.
Şi exemplele pot continua, cu jucători valoroşi, transferaţi la mai multe cluburi din ţară.
Asta, pentru a demonstra că GAZ METAN are tradiţie în fotbal şi performanţe.
Timpul a trecut, a venit vremea „capitaliştilor”, care au promis „lapte şi miere”, dar am avut parte de sărăcie şi dezamăgire, de distrugere a ceea ce a fost bun.
Cu ani buni în urmă, fostul primar ŞERBAN era coechipier, la GAZ METAN. cu VWE (DĂSCĂLESCU) vişan, MANEA, STEGU, OPREA etc. Când a ajuns primar, nu prea s-a implicat în sprijinirea echipei, chiar dacă a condus destinele fintenilor 3-4 mandate.
Echipa era în prag de desfiinţare, deoarece nimeni din cei cu potenţă financiară, cu funcţii de conducere, nu se implica să ajute, să sprijine echipa ce reprezenta, până la urmă, comuna FINTA.
Performanţele echipei se cunosc, câştigarea CUPEI ROMÂNIEI, faza judeţeană, câştigarea campionatului Ligii a 4-a şi participarea la meciul de baraj pentru promovare în Liga a 3-a.
Atunci, în faţă” au ieşit primarul, consilierii, că doar echipa era din FINTA, chiar dacă ei nu participaseră cu un leu la cheltuielile echipei. Deci nimeni nu poate să nege rezultatele obţinute de GAZ METAN
în timp. Cei ce alcătuiau echipa GAZ METAN, TRICOLORUL
etc., cu ani buni în urmă, şi-au ales alte domenii de activitate, nu s-au oprit la fotbal.
Dar nici nu au sprijinit într-un fel clubul unde învăţaseră fotbal. Doar unul singur a dorit să continue activitatea profesională, în producţie, şi să se ocupe de echipa de fotbal a comunei FINTA, de care ceilalţi s-au „debarasat”.
Cine nu-l cunoaşte pe MIHAI CONSTANTIN STEGU?
Când spui GAZ METAN
FINTA, obligatoriu spui „STEGU”, aşa cum îi spun prietenii sau, mai bine zis, cunoscuţii.
De peste 35 de ani, echipa din FINTA este, dacă doriţi, parte componentă a familiei MIHAI CONSTANTIN, de care trebuie să aibă grijă să nu ducă lipsă de nimic.
Familia lui STEGU (tată şi fiu) s-a „cununat” cu echipa de fotbal, ani de zile. Fiecare candidat la şefia comunei îl contacta pe STEGU să-l ajute, să-l sprijine la votare, că, „dacă iese primar, va ajuta echipa de fotbal”. Aşa au făcut toţi, iar după aceea au uitat de promisiune, lăsându-i pe STEGU şi familia sa să se descurce cum pot, pentru că, la nivelul Ligii a 4-a, o echipă în competiţie costă peste 2 miliarde lei vechi, fără bază sportivă.
Iată, criza s-a accentuat, iar cheltuielile cu echipa s-au mărit. în schimb, sprijinul promis de FLORIN OPREA, primarul de FINTA, s-a „topit”. Să fi uitat aşa de repede domnul OPREA de promisiunile date celor care l-au votat? A uitat prea repede de sprijinul efectiv cu care STEGU. cu fotbaliştii, cu familia, cu toate cunoştinţele sale, a participat decisiv la urcarea domnului FLORIN OPREA pe jilţul de la Primăria FINTA?!
Se pare că şi consilierii, şi viceprimarul au uitat brusc de promisiunile electorale. Peste tot, echipele de fotbal, componenţii familiilor sunt cei care decid alegerea primarului, ei reprezentând cam 3-4.000 de voturi.
Ce se alege, domnule primar, de baza sportivă, de echipa de fotbal, care are o vechime cât vârsta dumneavoastră? Aveţi obligaţia morală de a nu lăsa GAZ METAN FINTA să se retragă din competiţie!
Familia STEGU nu mai poate susţine singură o echipă în Liga a 4-a. E momentul să ajutaţi, să găsiţi o soluţie în comun, să menţineţi echipa în Liga a 4-a, unde s-a ajuns cu eforturi mari, evident, depuse de alţii. Am văzut primari cu care sătenii se mândresc la tot pasul, au realizări serioase în comună, iar sâmbăta, aceştia sunt în mijlocul echipei, acasă sau în deplasare. Urmaţi, domnule primar, exemplul domnilor NELU TUDORACHE, MARIN GRIGORE, CONSTANTIN MARICESCU, CONSTANTIN DINU, TITEL DINU, MARIAN BUNEA, MARIN MANTA, DRAGOŞ VLĂDULESCU, primari cu care DÂMBOVIŢA se mândreşte, iar localnicii i-au ales pentru câte 4-5 mandate şi vor continua să o facă. Dacă ŞERBAN (COCOŞ) se „supără”, peste 2 ani poate reveni în primărie. Exemplele pot continua şi cu aspecte negative ale unor primari care au poposit vremelnic.
Acum situaţia echipei
GAZ METAN este dificilă. Este păcat să dispară după o „viaţă” de 45-50 de ani. Istoria va reţine pe vremea cui a dispărut echipa, iar peste doi ani, la vot, ce o să mai promită candidaţii, „ce au făcut pentru sportivi, pentru fotbalişti, pentru echipă”…
Poate, la FINTA,
STEGU ar trebui să candideze la postul de primar, că prea a făcut multe (totul) pentru echipa de fotbal, în comparaţie cu unii care nici la stadion nu vin, darămite să mai meargă şi în deplasare. îmi aduc aminte, de cu ani în urmă, de câştigarea CUPEI ROMÂNIEI pe stadionul din TITU, unde domnul primar de atunci (ŞERBAN) era în mijlocul unei galerii numeroase, ce l-a urmat de la FINTA. Ce bine se simţea, se lăuda domnul primar cu performanţele echipei din FINTA. Sperăm ca actualul domn primar să fie sensibil la S.O.S.-ul nostru şi că va convoca o şedinţă de consiliu şi, de comun acord, se vor găsi soluţii, posibilităţi să ajute echipa care-i reprezintă, să nu se retragă din campionat, cel puţin până la iarnă… Sunt destule firme pe teritoriul comunei, sunt oameni cu potenţă financiară, care pot ajuta sportul, echipa GAZ METAN, dar numai dacă cei din conducerea comunei se vor implica. Nu uitaţi, votul lor contează!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A VENIT FLEŞERIU! De astăzi, antrenamentele CSM-ului vor fi conduse de "secundul" echipei naţionale

Dan Fleşeriu a sosit aseară la Târgovişte, după ce ultima săptămână şi-a petrecut-o la Nisa, locul de desfăşurare a Jocurilor Francofone, ediţia 2013, şi unde echipa naţională de baschet feminin a României a jucat pentru locurile 7-8, după ce a pierdut în faţa selecţionatelor Camerunului şi statului Mali. Noul tehnician […]