S-A TERMINAT PRIMUL DATATHON AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE FOTBAL

Date:

În perioada 24 – 27 mai, la sediul Federației Române de Fotbal, s-a desfășurat FRF Intelligence Centre DATATHON – primul eveniment de acest tip organizat de o federație de fotbal din Europa Centrală și de Est.

Acest eveniment inovator a adus împreună pasionați de date și fotbal pentru a explora noi modalități de îmbunătățire a performanțelor sportive prin analiză avansată de date.

Pe parcursul celor patru zile, participanții au avut ocazia să asiste la prezentările unor specialiști de renume din domeniul analizei de date sportive. Printre aceștia s-au numărat Sébastien Coustou, Director of Data & Analytics la Parma Calcio, Harvey Rutherford, Football Data Analyst la FIFA, și Gabriele Gnecco, Senior Solutions Consultant la Hudl. Participanții au beneficiat de mentorat și suport tehnic și din partea unor experți oferiti de partenerii evenimentului, precum Google Cloud și Data Talks.

Horia Niculescu și Claudiu Pintoiu de la Google Cloud, împreună cu Andrei Popa de la Data Talks, au oferit îndrumare în procesele folosite de participanți și în utilizarea tehnologiilor avansate de analiză a datelor. De asemenea, experți din fotbalul românesc, precum Daniel Sandu de la Rapid București, Gabriel Glăvan de la Școala Federală de Antrenori și Vlăduț Lakatos de la FRF, au contribuit la succesul acestui eveniment prin expertiza lor valoroasă.

Având în vedere faptul că EURO 2024 va începe la jumătatea lunii următoare, provocarea propusă de FRF Intelligence Centre a fost analiza adversarilor pe care echipa națională îi va întâlni la turneul final din Germania. Fiecare dintre cele 9 echipe participante a avut la dispoziție 5 minute duminică pentru a prezenta principalele insight-uri descoperite. La final, juriul a ales 3 echipe care s-au calificat în finala de luni, pentru care au avut șansa să își dezvolte prezentările și să convingă juriul că recomandările lor ar aduce cel mai semnificativ avantaj competitiv.

Echipa câștigătoare, formată din Diana Rusu (data scientist), Radu-Mihnea Pandea (data analyst), Radu Petrișor Moldovan (data analyst), Mihai Ghiță (data scientist) și David Emanuel Oprea (antreprenor), s-a axat pe interpretarea pierderilor și câștigurilor de posesie, calitatea jocului de pase și generarea de acțiuni de poartă.

Câștigătorii au fost recompensați cu tricourile de joc ale echipei naționale cu autograful selecționerului Edward Iordănescu, invitații VIP la meciul România – Liechtenstein, și o experiență de o zi ca Googler la biroul Google Cloud din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...