S-a semnat contractul de finanţare pentru Centrul de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga

0 0

Ieri, 14.03.2018, Sala de Şedinţe a Primăriei Voineşti a fost gazda semnării, în cadru festiv, de către primarul Dănuţ Gabriel Sandu şi directorul ADR Sud Muntenia, a contractului de finanţare pentru proiectul intitulat „Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga”. Prezent la eveniment a fost şi preşedintele CJ, Daniel Comănescu.
Investiţia urmează a se realiza cu finanţare prin POR 2014-2020, Axa 8.3. -Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Centru se va realiza la fosta Şcoală din satul Manga. Beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele vârstnice iar în cadrul Centrului se vor oferi servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare, vor fi montate şi aparate fitness în curtea exterioară. Valoarea proiectului este 1.597.397,88 lei din care valoarea eligibilă este de 1537.582,32 lei. Contribuţia Primăriei Voineşti este de 30.751,65 lei. Cheltuielile neeligibile sunt în valoare de 59.815,35 lei. Perioada de implementare este de 35 luni, adică, martie 2018- februarie 2021.
Primarul comunei Voineşti Gabriel Danuţ Sandu a ţinut să sublinieze faptul că prin acest proiect a salvat de la distrugere, prin neutilizare, clădirea fostei şcoli din satul Manga, amenajând o locaţie în care persoanele vârstnice să beneficieze de servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare.
Administraţia de la Voineşti condusă de primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi viceprimarul Constantin Popa, are o experienţă mare în implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Pentru admnis-traţia locală din comuna dâmboviţeană Voineşti, atragerea fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii ce contribuie substanţial la dezvoltarea localităţii rămâne o prioritate şi în exerciţiul bugetar 2014-2020. În ultimii trei ani, în comuna Voineşti s-au realizat mai multe proiecte europene care au avut un impact important în comunitate. Nu mai puţin de cinci proiecte europene cu o valoare de peste 4 milioane de euro au fost implementate şi finalizate cu succes de admnistraţia comunei Voineşti.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NOI MĂSURI BUGETARE PENTRU AUTORITĂŢILE PUBLICE LOCALE

La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a aprobat o Ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru completarea art. 63 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. Conform actului normativ, se instituie posibilitatea ca unităţile administrativ-teritoriale să solicite, în perioada 2018-2019, contractarea de împrumuturi din […]