S-A DISPUTAT PRIMA MANȘĂ A FINALELOR DE PROMOVARE ÎN LIGA A II-A

Date:

Câștigătoarele din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2.

Doar la finalul acestui sezon, fiindcă Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante, învinsele din faza finală a barajului de promovare primesc o nouă șansă de accedere în eșalonul superior. Vor promova, astfel, în total, șase echipe.

Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2.

Cele patru echipe învinse în finalele barajelor care primesc încă o șansă la promovare sunt decise în baza unui clasament în care sunt luate în calcul toate punctele acumulate în cele patru meciuri de baraj disputate, în semifinale și finale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, departajarea va fi făcută în conformitate cu articolul 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj – semifinale și finale. Semifinala într-o singură manșă se va juca în data de 12 iunie, în timp ce finala care decide echipa promovată va avea loc la 15 iunie, scrie liga2.prosport.ro.

Dintre cele 10 de echipe care participă în acest sezon în faza finală a barajului de promovare, doar Unirea Ungheni s-a regăsit în finalele din sezonul trecut, 2022-2023. Echipa din județul Mureș a pierdut barajul cu Corvinul Hunedoara (0-2 acasă și 1-4 în deplasare).
Dintre participantele de acum, în afară de Unirea Ungheni, și CS Afumați a mai jucat în faza finală a barajului, de când a fost introdus acest sistem de promovare, în sezonul 2020-2021, când a pierdut contra Stelei (0-2 în deplasare și 1-2 acasă).

Toate cele 5 partide au fost transmite live de FRF.tv, urmând ca și returul, progrmat pe 5 iunie, să fie LIVE în integralitate! Partida FC Bihor Oradea – Ghiroda și Giarmata Vii urmează să fie transmisă de DigiSport, iar celelalte patru meciuri, tot pe FRF.tv!

S-au marcat 15 goluri în cele 5 meciuri!
CSM Focșani 2007 – AFC Metalul Buzău 2-1 (0-0)
Robert Enache (7), Răzvan Gorovei (71) / Chika Odoh (87)

CS Afumați – CS Dinamo București 1-0 (1-0)
Ciprian Stanciu (19)

AFC Câmpulung Muscel-2022 – SCM Râmnicu Vâlcea 2-1 (0-0)
Petre Simon (48), Elvis Ciaccio (87) / Bogdan Lăzărescu (51)

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – FC Bihor Oradea 2-2 (1-0)
David Pop (28), Cosmin Mancaș (57) / Sergiu Jurj (70), Vasile Chițaș (81 – pen.)

CS Gloria Bistrița Năsăud – CS Unirea Ungheni 2-2 (1-0)
James Amasihohu (21), Carl Davordzie (65) / Victor Astafei (60, 90).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...