RUSALIILE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Numeroşi târgovişteni au venit la în faţa Catedralei din Târgovişte, duminică, 7 iunie 2020, pentru a lua parte la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.
Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Înaltul Ierarh a oficiat, apoi,

Vecernia specială şi a binecuvântat frunzele de nuc, simbolul tradiţional al mulţimii darurilor Duhului Sfânt, care s-a coborât peste peste sfinţii apostoli şi ucenici.
În cuvântul de învăţătură, Înalt-preasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea biblică, teologică şi duhovnicească a evenimentului Cincizecimii, evidenţiind sensul misionar al acestei sărbători, fundament al

identităţii noastre creştine. Din această perspectivă, fiecare creştin are datoria de a propovădui, prin viaţa, cuvântul şi activitatea sa, principiile Evangheliei lui Hristos, care, prin harul Duhului Sfânt a înnoit din temelii lumea.
Înaltul Ierarh a încurajat pe toţi cei prezenţi, arătând că Biserica se roagă neîncetat pentru ca Bunul Dumnezeu să ne izbăvească cât mai repede de această pandemie, ce încearcă speranţa şi limitele civilizaţiei noastre.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cea mai rea dintre toate lumile posibile (116) De la explozia urbană la bidonville-ul global

de Mike Davis_Cercetători din cadrul USAID acuză pe faţă industria „predicatorilor autoproclamaţi” care „işi instalează cu de la sine putere amvonul şi distribuie predici celor ce caută să găsească o soluţionare simplistă la durerea şi nefericirea lor”„Când profeţiile nu se adeveresc, predicatorii pun cu uşurinţă continuarea mizeriilor vieţii pe seama […]