Rulourile de gazon tot mai cautate in Romania

Date:

Rulourile de gazon natural devin tot mai căutate în România după perioada post pandemie. Românii au realizat importanța spațiilor verzi și a petrecerii timpului în aer liber și în natură, mai ales din grădina proprie.

Azi am stat de vorba cu cel mai mare producător de rulou de gazon natural din România și anume echipa de specialiști de la GazonLuna.ro 

Românii devin tot mai atenți la spațiile verzi din jurul casei. Acest lucru reprezintă cu certitudine un lucru bun având în vedere încălzirea globală cu care ne confruntăm. În țările din Est, spațiile verzi din jurul casei reprezintă o prioritate, dar și un motiv de mândrie pentru mulți din ei. Un gazon verde și sănătos reprezintă un indicator al bunăstării și al unui om gospodar.

Iată mai jos câteva sfaturi pentru montarea de gazon rulou:

  • pregătirea solului a fost finalizată corespunzător
  • ai ales sistemul de irigații
  • ai măsurat terenul pentru a ști câte rulouri de gazon ai nevoie (este suficient să înmulțești lungimea cu lățimea curții)
  • Dacă terenul are forme neregulate, încearcă să împarți terenul în forme regulate, mai mici, pentru a simplifică procesul.
  • Ai luat în calcul o marjă de eroare de 5% (de exemplu dacă suprafața are 100 mp, comandă 105 mp de gazon), pentru că vor fi tăieturi pe lângă arbori, borduri sau alte obiecte.
  • Știi prognoza meteo pentru următoarele zile. De exemplu dacă va urmă o perioadă de ploi, trebuie să te asiguri că ai destul timp la dispoziție pentru montaj înainte să înceapă
    zilele ploioase.
  • Aplicarea unei plase anti cârtiță înainte de montarea gazonului

Gazonul este un produs perisabil și trebuie montat imediat după livrarea să.

În cazul în care îți dorești o grădină complexă în care să combini gazonul cu diferite plante sau pavaje, îți recomandăm montarea bordurilor speciale pentru gazon. Acestea vin montate înainte de a pune rulourile de gazon.

Folosește borduri cu lungimea de 1 m, care vin prinse între ele cu ajutorul unor cuie de 25 de cm. Cu ajutorul lor vei avea un aspect plăcut și în același timp o delimitare clară între gazon și plante, scoarța sau pietrișul de grădină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...