RUGĂCIUNEA SMERITĂ DESCHIDE PORŢILE CERULUI -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

0 0

În prima duminică a Triodului, în ziua de 09 februarie 2020, înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de preoţi şi diaconi, cu participarea a numeroşi credincioşi, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgovişte.
Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Broşteni, pe tânărul absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei din Târgovişte, Ichim Alexandru.
înaltpreasfinţia Sa a aprofundat, în cuvântul său, Parabola Vameşului şi a Fariseului, evidenţiind cele două tipologii existenţiale, legate de mândrie sau de smerenie şi arătând că rugăciunea autentică, care deschide porţile

cerului, este cea făcută cu inima înfrântă şi smerită. Înaltul Ierarh a evocat roadele smereniei pentru viaţa personală şi comunitară, arătând că acestea sunt singurele care poate susţine viziunea creştină asupra civilizaţiei ce are ca principiu fundamental iubirea.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ALMANAHUL BISERICESC PE ANUL 2020 AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI - Teologie, cultură, istorie şi misiune creştină -

Apărut la iniţiativa, cu binecuvântarea şi cu susţinerea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, în condiţii grafice deosebite, Almanahul Bisericesc 2020 aprofundează teme ale spiritualităţii ortodoxe şi ale culturii româneşti şi universale, constituindu-se într-o frescă edificatoare a cercetării ştiinţifice a profesorilor Facultăţii de Teologie a Universităţii „Valahia” din Târgovişte, precum […]