Romgaz investește în creșterea capacităților de extracție și înmagazinare a depozitului de la Bilciurești

Date:

Romgaz a lansat procedura în sistemul de achizițiipublice pentru investiția “Creșterea capacității zilnice de extracție gaze naturale în depozitul Bilciurești”

 Contractul are o valoare estimată de 601 milioane de lei și este împărțit în trei loturi, finanțarea fiind asigurată și din fonduri europene prin mecanismul Connecting Europe Faciliy.

Potrivit caietului de sarcini, scopul este creșterea capacității zilnice de extracție din depozitul Bilciurești cu 40%, până la un nivel de 20 de milioane de metri cubi pe zi, dar și “creşterea capacitaţii de înmagazinare cu 108 milioane mc/ciclu, obţinând o capacitate de înmagazinare totală de 1.418 milioane mc/ciclu”.

Mai sunt vizate și “extinderea portofoliului de servicii de înmagazinare cu servicii complexe care integrează printre altele flexibilitatea in operare si prestarea de servicii de echilibrare respectiv realizarea unei infrastructuri de suprafaţă cu un grad mare de flexibilitate care sa permită inversarea rapida a ciclului de inmagazinare (injecţie în timpul ciclului de extracţie sau extracţie în timpul ciclului de injecţie” Implementarea proiectului asigură o creştere a indicatorului N-1de la 106,3% până la 114,58%”. O  consecință majoră ar fi și diminuarea dependenţei de importurile de gaze pe timp de iarnă.

La Bilciurești este cel mai mare depozit de înmagazinare a gazelor din România, dintre cele șapte ale țării, fiind administrat de Depogaz Ploiești, filială a Romgaz.

Capacitatea totală de înmagazinare a țării este de aproximativ trei miliarde de metri cubi (consumul anual este de circa 10 miliarde), iar capacitatea zilnică maximă de extracție este de circa 28-30 milioane de metri cubi. România a intrat în această iarnă cu peste 100% grad de umplere a depozitelor de gaze, acum capacitatea mai este ocupată în procent de circa 61%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...