România: peste 400 de copii, infectați cu COVID-19

În prezent, 406 minori sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 385 fiind internaţi în secții și 21 la ATI.
Cifrele sunt de-a dreptul alarmante dacă ne gândim că ne aflăm abia în a patra săptămână de școală. În plus, știm că săptămâna trecută sa decis decuplarea instituțiilor de învățământ de rata de infectare din fiecare localitate în parte. Mai exact, școlile rămân deschise în ciuda indicelui de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu o singură condiție: elevii să fie testați. Totodată, s-a decis introducerea testelor de salivă ca metodă de depistare a posibilelor infectări.
Medicii specialiști atrag atenția asupra faptului că acest tip de teste nu sunt la fel de bune ca cele antigen.
„Deși acele teste din saliva nu sunt specifice, totuși au trecerea lor în sensul că se poate partaja posibilul infectat de cel infectat Acesta este pericolul, să fie pozitivi și să iasă negativi, de aceea sigur de acuratețe crescută sunt testele antigen”, a afirmat mediul Caremn Dorobăț.
În prezent, mai bine de 10.000 de elevi și profesori sunt infectați cu noul coronavirus, iar160.000 de elevi fac deja școală exclusiv online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Teleșcoala a reînceput luni, 4 octombrie

Teleșcoala a reînceput de luni, 4 octombrie, iar orarul pentru această săptămână a fost anunțat recent de TVR. Este vorba despre lecții televizate de recapitulare a materiei pentru clasele a VlII-a și a XlI-a, în vederea pregătirii pentru examenele de la finalul anului școlar.Anul acesta, emisiunile sunt introduse în program […]