România ar putea fi gazda unui Centru regional de excelență al OMS Europa 

1 0

Propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința din 21 septembrie 2022, Memorandumul pentru aprobarea constituirii grupului de lucru interinstituțional pentru înființarea unui Centru de Excelență al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la București, în România.

Documentul aprobă crearea unui grup interinstituțional, la nivel de secretar de stat sau asimilat cu această funcție, sub coordonarea Ministerului Sănătății, pentru avansarea propunerilor de organizare și funcționare a unui Centru de Excelență ca organism al OMS Europa. Grupul de lucru va cuprinde reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Secretariatului General al Guvernului, RAPPS și ai Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale.
La ședințele grupului de lucru pot participa și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor.

Constituirea unui Centru regional de excelență în România reprezintă o parte a inițiativei OMS Europa dedicată evaluării impactului elementelor comportamentale și culturale asupra sănătății. OMS urmărește furnizarea de expertiză în acest domeniu Statelor Membre.

Înțelegerea perspectivelor care pot ajuta la construirea unei culturi a sănătății vor permite populației să dezvolte comportamente preventive, să facă alegerile corecte în viața de zi cu zi și în modul în care utilizează serviciile de sănătate.

Inițiativa urmărește:

• sprijinirea țărilor interesate, precum și a structurilor regionale și subregionale, pentru a identifica oportunități de adoptare și creare de bune practici în promovarea unei culturi a sănătății;

• să producă un compendiu de bune practici pentru a face politicile, procesele, procedurile și reglementările adecvate cultural, centrate pe oameni și ușor de utilizat, cu accent deosebit pe includerea informațiilor despre experiența pacientului în elaborarea politicilor;

• înființarea unui centru de resurse pentru cercetările emergente privind factorii comportamentali și culturali care afectează comportamentul în ceea ce privește sănătatea.

Prezența în capitala României a unui astfel de Centru regional de Excelență este o recunoaștere a împlicării țării noastre în dezvoltarea politicilor de sănătate publică la nivel internațional și contribuie la creșterea prestigiului României.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un nou mecanism de cooperare și asociere între unitățile administrativ-teritoriale (UAT), prin care se constituie consorțiile administrative

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 21 septembrie, un proiect de Lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.  Prin acest act normativ, se creează un nou mecanism de cooperare și asociere între unitățile administrativ-teritoriale […]