ROMÂNIA, AMICALE CU SLOVENIA ȘI MAROC

Date:

Reprezentativa de fotbal feminin a României va disputa două jocuri amicale în perioada FIFA din aprilie, în deplasare contra Sloveniei (7 aprilie) și pe ”Arcul de Triumf” contra Marocului (11 aprilie).
Tricolorele se vor reuni la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia în data de 2 aprilie, unde se vor pregăti până în data de 5 aprilie, când este programată deplasarea în Slovenia!

Acolo, tricolorele vor întâlni țara gazdă pe data de 7 aprilie, cu începere de la ora locală 16:00, în localitatea Celje, pe Z’dežele Stadium!

După partida cu Slovenia din deplasare, tricolorele revin pe cocheta arenă bucureșteană pentru jocul amical cu Maroc! Meciul se va disputa pe 11 aprilie, de la ora 20:30, în direct pe DIGI SPORT 3!

Naționala feminină a mai disputat două jocuri pe stadionul ”Arcul de Triumf„ din București, 1-1 cu Elveția în calificările pentru Campionatul Mondial din acest an și 1-2 cu Cehia, joc amical disputat în toamna anului trecut!

În luna mai, tricolorele își vor afla adversarele în noua competiție organizată de UEFA, Nations League, care va debuta în toamna acestui an. Odată cu introducerea acestei competiții, fiecare ciclu de calificare va avea două etape.

În prima fază, naționalele vor juca în Nations League, competiție în urma căreia își pot trece în palmares un trofeu european și care, o dată la patru ani, va decide echipele europene calificate la Jocurile Olimpice.

Reprezentativele vor fi împărțite în 3 ligi valorice, apoi repartizate în grupe de câte 3 sau 4 echipe, urmând să joace împotriva fiecărui adversar un meci acasă și unul în deplasare. Naționalele vor putea promova sau retrograda, iar ierarhia finală din Nations League decide și locurile de pe care reprezentativele vor porni în cea de-a doua fază a preliminariilor – numită European Qualifiers.

A doua fază a preliminariilor se va disputa după același sistem din Nations League (echipele vor fi împărțite în 3 ligi), iar la final vor fi stabilite reprezentativele calificate pentru WEURO, respectiv Cupa Mondială.

Din Liga A se vor califica direct 8 echipe: ocupatele locurilor 1 și 2 la finalul preliminariilor. Play-off-ul acestei etape de calificare se va disputa în două runde:

în prima rundă vor juca ocupantele locurilor 3-4 din Liga A cu echipele de pe primele locuri și cele mai bine-clasate echipe de pe locurile 2 din Liga C. Tot în această rundă, câștigătoarele grupelor și cele mai bune echipe de pe locurile 2 din Liga B vor întâlni ocupantele locurilor 3 și cele mai slab clasate locuri 2 din Liga B. În total, în runda a doua se vor califica 14 echipe;
meciurile din runda a doua vor fi stabilite prin tragere la sorți, iar cele 7 învingătoare se califică la turneul final.
Ierarhia finală din preliminarii va determina și liga din care naționalele vor porni următorul ciclu de calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...