România a primit  de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi și împrumuturi

Date:

Reprezintă tranșa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare și reziliență, adică prin PNRR. 

În cazul cererii de plată nr. 2, Comisia a considerat că 49 din cele 51 de jaloane și ținte au fost îndeplinite în mod satisfăcător, pe baza justificărilor furnizate de România. Suma în valoare de 53 milioane euro sub formă de împrumut a fost suspendată până la îndeplinirea satisfăcătoare a jaloanelor 129 și 133, dar nu mai târziu de jumătatea lunii martie 2024. 

Reamintim că până în prezent prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România a încasat suma totală de 6,35 miliarde euro, reprezentând prefinanțarea în procent de 13% cu o valoare de 3,79 miliarde euro și Cererea de plată nr.1 cu o valoare de 2,56 miliarde euro. 

Valoarea totală a sumelor încasate la care se adaugă si valoarea tranșei aferente cererii de plată nr. 2 este de 9,1 miliarde euro.

” Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient și transparent banii aceștia, destinați unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României. 

În același timp, ne concentrăm și pe finalizarea tuturor jaloanelor și țintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc șansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene și să beneficiem de o nouă tranșă din banii prin PNRR.” , a transmis premierul Marcel Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...