ROBOR ar putea urca la peste 4%

Pentru mediul de afaceri dar şi pentru românii care au de gând să angajeze înpru-muturi bancare, prognozele nu sunt deloc încurajatoare. Concret, analiştii economici estimează, pentru următoarele 12 luni, o rată medie a inflaţiei de 4,66%. Majoritatea sunt de părere că urmează şi o creştere a ratei medii ROBOR, la trei luni, până la 4,16%. Pentru acelaşi orizont de timp, se vorbeşte de un curs de schimb de 4,7688 lei pentru un euro.
Prognoza scoate în evidenţă şi tendinţa de majorare a ratelor de dobândă (faţă de valorile actuale) la leu atât pentru scadenţele pe termen scurt (3 luni), cât şi pentru cele pe termen mediu (5 ani). Pentru deponenţi însă, dobânzile vor continua să se înscrie în zona real negativă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SUPER-CHINDIA, LIDERUL LIGII A II-A Aerostar Bacău - Chindia Târgovişte 0-2 (0-0)

Au marcat: Cherchez (58), Florea (90+3). Aerostar: Potcoavă – A. Ichim, Mihălăchioae, Mihăeş, Chirilescu – S. Ichim (60 Buhăcinau), Istrate (66 Pavel), Roşca, Chirilă – Hurdubei (73 Căinări), Vraciu. Antrenor: Cristi Popovici. Chindia: Aioani – Martac, Vătavu, Gîsă, C. Dinu – Mihaiu, L. Mihai (81 Florea), Novac, B. Vasile (46 […]