Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui

In conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel.
In acest sens, miercuri, 17 iunie, comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen au tipărit din aplicaţia informatică EvNatun un raport ce conţine: şcoala de provenienţă a candidatului, judeţul, numele şi prenumele candidatului, CNP şi codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul judeţului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în cursul zilei, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat îşi va putea vedea rezultatele obţinute la examene.
Listele afişate în centrele de examen şi pe site-ul evaluare.edu.ro vor conţine următoarele informaţii: codul unic al candidatului, şcoala de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media.
Comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen vor informa candidaţii, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afişate cu anoni-mizarea numelui şi a prenumelui.
Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, reprezentanţii părinţilor, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Naţional al Rectorilor – toţi fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui şi a prenumelui elevului.
Miercuri s-a desfăşurat proba la Matematică, iar joi, 18 iunie, peste 10.000 de absolvenţi ai clasei a VlII-a au fost aşteptaţi la proba de Limba şi literatura maternă.
Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale se vor fi afişa sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A STABILIT PROGRAMUL BARAJULUI DE PROMOVARE ÎN LIGA I

Federaţia Română de Fotbal a efectuat miercuri, 17 iunie, de la ora 12:00, mult aşteptata tragere la sorţi pentru stabilirea programului play-off-ului Ligii 2. Mini-turneul de cinci etape decide echipele promovatele în Liga 1 la finalul acestui sezon care se încheie într-un alt mod decât cel hotărât iniţial, din cauza […]