Rezultate slabe pentru turism în prima parte a anului

Date:

2024 a început prost pentru turismul dâmbovițean. În ianuarie,  comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut cu 42,1 %,  iar innoptările cu 29,0%.

Au fost  înregistrate în structurile de primire turistică din județ numai 5801 sosiri, adică 57,9% din cifra aferentă lunii ianuarie 2023.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au reprezentat 96,1%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,9%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (89,0% din total turişti străini), iar din aceştia 54,2% au fost din ţările Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în luna ianuarie 2024 au însumat 10869, în scădere cu 29,0%. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 92,1%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 7,9%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2024 a fost de 12,2% pe total structuri de cazare turistică, față de 18,9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...