Rezultate BAC: Rata de promovabilitate în Dâmbovița rămâne și anul acesta semnificativ sub media națională! Au fost numai trei medii de 10 iar două licee nu au avut niciun candidat promovat!

1 0

Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Anul acesta la nivelul județului Dâmbovița, a rezultat o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 69,74% (față de media națională – 73,3%), superioară cu 4,1% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 75,5%. Au promovat 1931 de candidați, dintr-un total de 2769 de candidați prezenți.

Trei candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Aceștia provin de la trei colegii dâmbovițene: Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște, Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, Găești și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Pucioasa.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

•             Limba și literatura română: lucrările a 27 de candidați au fost notate cu 10

•             Proba obligatorie a profilului (Matematică – 40 / Istorie – 112)

•             Proba la alegere a profilului și a specializării: 117 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la geografie: 39).

La polul opus, în două unități de învățământ liceal din județul Dâmbovița nu sunt candidați reușiți la această sesiune a examenului de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Cojasca și Liceul Tehnologic Pucioasa.

Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

1.           recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

2.           susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

3.           media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: 356 de locuri de muncă disponibile

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 356 de posturi vacante, din care 45 pentru absolvenții de studii superioare. Pentru persoanele calificate in diverse meserii sunt 249 de oferte și 62 pentru muncitori necalificati. Din […]