REVIN SPECTATORII ÎN TRIBUNE?

Mihai ROŞOIU

Eduard Novak, noul Ministru al Tineretului şi Sportului, vrea ca suporterii să revină la competiţiile sportive. Planul său este ca popularea tribunelor să înceapă încă din luna ianuarie. Dar recunoaşte că misiunea nu este una chiar atât de simplă. Va fi nevoie de un avis favorabil şi din partea Ministerului Sănătăţii.
„Vreau oameni din ianuarie în tribune, dar nu ţine numai de mine, ţine şi de Ministerul Sănătăţii. Îmi doresc cât mai repede să dăm şansa sportului să fie din nou în condiţii normale, dar avem nevoie de oameni sănătoşi în România”, a declarat Eduard Novak, conform Digi 24.
Ce sporturi vor avea tratament special din partea ministrului Novak. MTS vrea mai multe medalii la Jocurile Olimpice
Novak a anunţat schimbări mari la MTS, inclusiv în ceea ce priveşte modul în care vor fi administrate fondurile. În plus, vrea ca unele sporturi să primească prioritate. Iar cele alese sunt gimnastica,

atletismul, înotul, canotajul şi ciclismul. Acestea ar putea aduce mai multe medalii pentru România la Jocurile Olimpice.
„Consider că trebuie să învăţăm să cheltuim bugetul cât mai bine. Avem 118 federaţii subordonate. Am întrebat: câţi manageri cheltuiesc aceşti bani cât trebuie? 20. Ce o să facem? De dat afară nu poţi. Trebuie să creăm o strategie şi o legiferare care să impună performanţa. Trebuie un sistem care dă direcţie, care să ne spună unde vrem să ajungem.
Disciplinele cu care se pot obţine cele mai multe rezultate sunt următoarele, din punctul meu de vedere: gimnastică, atletism, înot, canotaj, chiar şi ciclism. Ciclismul e al doilea sport de la Olimpiadă ca număr de medalii la bătaie, după atletism. Ne trebuie 4-6 sporturi şi dată direcţia. Scrima ar putea fi în această primă categorie. Haltere, tot la fel, precum şi handbal. E o analiză foarte mare, sunt două criterii de prioritate: discipline şi rezultate. E important să ridicăm sporturile care pot aduce cât mai multe medalii. Fotbalul are management propriu, nu e la minister”, a mai declarat Eduard Novak pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA MERGE LA AUSTRALIAN OPEN 2021

Simona Halep a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon. Un 2021 care se anunţă afectat şi el de pandemia de coronavirus. Cel puţin turneele din primele luni, printre care şi primul Grand Slam al anului, Australian Open. Oficialii de la Melbourne au făcut deja o modificare importantă. […]