REVENIRE DE POVESTE UVG ICIM Arad – CSM Târgovişte 74 – 85 (33-16, 14-15, 15-29, 12-25)

Mihai ROŞOIU

csmCât de scurt e drumul de la agonie la extaz au văzut luni seară suporterii Municipalului în semifinala cu eterna rivală din Arad, într-un meci care va rămâne, cu siguranţă, multă vreme în mintea tuturor pentru modul halucinant în care s-au desfăşurat ostilităţile în sala din Alba lulia.
Cine n-a văzut meciul vedetă al primei serii din Final Four îşi poate face procese de conştiinţă, pentru că Târgoviştea a predat o lecţie de înviere cu mai bine de o lună înainte de marea sărbătoare religioasă celebrată de toată suflarea ortodoxă.
Derby-ul a început catastrofal pentru trupa lui Florin Nini, care părea picată din cer. Pase greşite, acţiuni individuale hilare şi irosite cu o nonşalanţă superioară şi o pseudo-apărare au făcut ca Aradul să defileze şi să le ofere spectatorilor proprii un recital de zile mari. Dirijată de profesorul Moraru de pe margine, ICIM-ul s-a distrat cu Târgoviştea lăsând impresia că va face scor în faţa unei campioane de nerecunoscut. Dâmboviţencele n-au dat semne de viaţă nici în sfertul secund. Mai mult, Municipal părea gata să-şi accepte soarta, în vreme ce Aradul accelera şi mai mult. Sosirea suporterilor lui CSM a părut că le trezeşte puţin pe târgoviştence, dar iluziile au dispărut rapid pentru că adversarele din Ardeal nu aveau milă. Risper a fost „lunetista” de serviciu, marcând din toate poziţiile şi punând o diferenţă inimaginabilă după prima jumătate: 16 puncte.
Primele două minute din sfertul al treilea au continuat în acelaşi registru. Municipal, măcelărită de un Arad pus pe sârmă. 20 de puncte diferenţă în favoarea ICIM-ului arăta tabela la începutul sfertului al treilea. Pe teren părea că nu se mai poate întâmpla nimic. Doar în tribune, fanii Târgoviştei nu voiau să accepte situaţia şi cântau din ce în ce mai tare. Căpitanul Stoenescu se trezeşte prima şi aruncă de trei ori perfect din afara semicercului. Erau primele semne de viaţă din tabăra dâmboviţeană. Arădencele încep să-şi simtă inima în gât, în vreme ce Ashley Walker se luptă ca o leoaică. Târgoviştea se apropie, iar Dan Moraru nu mai găseşte soluţii. În tribune, băieţii noştri parcă au 10 vieţi. Cântă obsedant, iar Florin Nini le trasează ritmul corect jucătoarelor sale. Cu un minut înainte de startul primului sfert, CSM se apropie la 2 puncte şi totul devine posibil. Ca un tăvălug, campioana se prăvăleşte peste adversară, iar Risper părăseşte terenul pentru 5 greşeli personale. Fetele noastre continuă să alerge şi să înscrie. Mărginean e robot de la linia de libere şi cu două minute înainte de final totul e clar.
Municipal nu mai poate pierde, spre disperarea arădenilor care privesc în gol cum o misiune ce părea banal de uşor de îndeplinit se duce pe apa Sâmbetei.
La final Târgoviştea nu numai că se impune, dar o face la o diferenţă de 11 puncte şi merge în finală, acolo unde o aşteaptă Alba Iulia, învingătoare clară în prima semifinală cu Sepsi.
CSM Târgovişte: G. Mărginean 34, M. Ajavon 11, A. Walker 10, A. Stoenescu 9, J. Robbins 8, M. Miljkovic 5, I. Matic 5, J. Davis 2, Cl. Pop 1. Antrenor: Fl. Nini.
ICIM Arad: J. Risper 23, C. Givens 15, C. Bartee 13, C. Wirth 12, K. Laplante 10, M. Boriga Broşovszky 1. Antrenor: Dan Moraru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liga a 3-a: Seria a 6-a: Etapa a 17-a DUEL ÎN DOI PENTRU PROMOVARE

În această etapă am înregistrat două rezultate de 4-0. Au învins cu acest scor Fortuna Brazi (în deplasare) pe Girom Albota şi S.C.M. Argeşul Piteşti (acasă) pe Civitas Făgăraş. în celelalte două partide, gazdele, F.C. Municipal Târgovişte şi Unirea Tărlungeni, au învins la o diferenţă de un gol pe Avântul […]