REVELION ÎN SIGURANŢĂ!

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrite de producerea unor evenimente nedorite, ISU „Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte câteva recomandări preventive:

 • ATENŢIE!
  înainte de a părăsi spaţiul comercial, biroul sau locuinţa verificaţi instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze şi mijloacele de încălzire, asigurându-vă că: nu aţi uitat mijloace de încălzire electrice sau alţi consumatori electrici sub tensiune;aţi oprit alimentarea cu gaze a sobelor sau a aparatelor de gătit; aţi stins focul în sobele alimentate cu combustibil solid.
 • ATENŢIE la artificii/petarde!
  La trecerea în noul an, unul din cele mai aşteptate momente este spectacolul oferit de jocurile de artificii. însă, de multe ori, utilizarea şi folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat şi cu evenimente grave (accidentarea persoanelor care le-au folosit sau a celor din jur, provocarea de incendii).

Pentru reducerea riscului de incendiu şi accidente recomandăm cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri:

 • nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc sau terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;
 • nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
 • păstraţi în locuri sigure artificiile, chibriturile şi brichetele;
 • nu aşezaţi în pomul de Crăciun lumânări şi artificii aprinse.
  Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce sar putea produce în această perioadă, care sperăm să fie cât mai puţine, pentru ca cetăţenii dâmboviţeni să petrecă în linişte trecerea în noul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Misiune de Acordare Asistenţă Internaţională către Republica Croatia

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Croaţia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere că regiunea oraşului Petrinja a fost […]